in

A németországi cégalapítás leggyakoribb jogi formái

A német törvény különféle jogi formákat biztosít a vállalkozások számára. Ebben a bejegyzésben áttekintést nyújtunk németországi cégalapítás leggyakoribb jogi formáiról, és tájékoztatjuk Önt a német és az európai piacra való belépéshez szükséges „megfelelő” jogi forma kiválasztásának kritériumairól.

Nemzetiségtől vagy lakóhelytől függetlenül bárki vállalkozást hozhat létre Németországban

Németországban nincs külön befektetési törvény, és a külföldi vállalkozók számára nem szükséges a német részesedés minimális százaléka.

Az összes társasági forma alapvető szerkezetét a törvény határozza meg, ami kiszámíthatóságot és jogbiztonságot biztosít. Ugyanezek a jogi feltételek vonatkoznak a külföldi és a helyi vállalkozókra egyaránt. A német céges formák nemcsak Németországban, hanem világszerte is folytathatnak üzletet. Másrészről a külföldi üzleti vállalkozások is folytathatnak üzletet Németországban – az üzleti tevékenység mértékétől függően közvetlenül vagy fiókiroda útján.

Általánosságban elmondható, hogy a helyi üzleti forma használatának előnye, amikor Németországban vagy Európában folytatnak üzleti tevékenységet, az, hogy az ilyen jogi formának helyi hírneve van, mivel a helyi lakosság és a vállalkozások már megszokták ezeket az üzleti formákat.

A német jog szerint az üzleti tevékenység fő jogi formái a társaságok, a cégek és a fióktelepek. A külföldi befektetők kiválaszthatják a legmegfelelőbb jogi formát, vagy üzleti tevékenységet folytathatnak egy németországi fióktelepen. Akárhogy is, a létesítési eljárások egyszerűek, jól meghatározott lépésekkel.

Minden vélemény számít:

Miért van szüksége vállalkozásodnak céges Facebook oldalra?

Egy korszak vége: a Volkswagen bogár felemelkedése és bukása