in ,

A Mugello versenypálya hivatalosan is csatlakozik a Forma 1 idei naptárához!

formula1.com

A megszakított események kompenzálása végett a Forma 1 szervezői számos olyan versenypályára viszik a száguldó cirkuszt 2020-ban, ahol még egyáltalán nem volt hasonló verseny. 

Az Amerikai Motorsport online magazin jelentése szerint a legendás Mugello pálya csatlakozik a versenynaptárhoz az idei évben. 

Az F1 szeptember 13-án kezdi első hivatalos futamát az olasz pályán, közvetlenül a spa és a monza-i hétvégék után.

További hivatalos F1 hírek szerint a királykategória 27-én Oroszországban áll rajthoz (Sochi). Nem hivatalosan októberben a sorozat Vietnamba és esetleg Kínába is elér.

Szintén október elején az F1 pilóták először versenyezhetnek a Portugal Portimao pályán. Nem valószínű, hogy idén Észak- vagy Dél-Amerikában nagydíj kerül megrendezésre. Tehát az új európai és ázsiai pályákkal kell beérnünk. 

Hol van Mugello?

@deja_vu5 | Twenty20

Toszkána gyönyörű régiójában, Olaszország északnyugati részén, mindössze 35 kilométerre Firenze történelmi regionális fővárosától található a Mugellói versenypálya.

Mikor épült a pálya?

Noha a „Mugello” nevet 1914 óta már összekapcsolják a toszkánai térségben zajló versenyekkel, a Mugello pálya 1974 júniusában nyílt meg hivatalosan. 

A 70. Ferrari nap Mugello 2017 – @juribaldacci | Twenty20

A Ferrari ezt követően vásárolta meg a pályát 1988-ban, amely körülbelül 110 kilométerre van a Maranellói székhelyétől.

Milyen a Mogello pályavezetése?

A Mugello egy “hullámzó” pálya, amelyet a pilóták szinte mindegyike imád. A völgyben fekvő, kicsivel több mint 5 kilométer hosszú pálya egy igazi hullámvasút utazás a pilóták számára. 

Az F1 volt pilótája, Paul di Resta szerint: “valószínűleg a vezetők nem váltanak negyedik fokozat alá …”

Forrás: formula1.com

Minden vélemény számít:

A futurisztikus repülő autós utazás már nem a távoli jövő!

Nem kaptad meg az álommelót? Lehet, hogy rosszul öltöztél!?