in ,

A Mercedes DAS rendszere törvényesnek bizonyult

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team | FB

A 2020-as szezon első versenye csak holnap fog megtörténni, de a Mercedes már meg is “szerzett” egyfajta győzelmet a versenytársakkal szemben, miután az osztrák FIA tisztviselők elutasították a Red Bull benyujtott óvását a tegnapi napon az innovatív kéttengelyes kormányrendszer (DAS) ellen.

A Red Bull tegnap délután bejelentette, hogy óvást nyújtanak be a rendszer jogszerűségét illetően. A Mercedes először februárban debütált a szezon előtti tesztelésen ezzel a rendszerrel, amelyet érdekes módon 2021-től be is tiltanak az új szabályoknak köszönhetően.

A Red Bull óvása a műszaki előírások állítólagos megsértéséről szolt, különös tekintettel a 3.8. cikkelyre, amely az aerodinamikai hatásokra utal.

Azonban a tegnap esti meghallgatásokat követően, amelyen mindkét csapat tagjai részt vettek (személyesen vagy videó útján), valamint Nikolas Tombazis, az FIA Műszaki Osztályának munkatársa is, megállapítást nyert, hogy a DAS a Mercedes W11 kormány rendszerének része..

Ennek eredményeként a tisztviselők úgy döntöttek, hogy a DAS nem sértheti meg a felfüggesztéssel kapcsolatos szabályokat.

Mercedes-AMG Petronas Formula One Team | FB

Forrás: formula1.com | Mercedes AMG F1

Minden vélemény számít:

Hatékony főcímek, amelyekkel felpörgetheted webhelyed forgalmát!

Mercedes fölénnyel zárult az idei első időmérő!