in

A megcsalás öt különböző szintje – te meddig értél már el hűtlenség ranglistáján?

Az egyre növekvő a hűtlen partnereket interneten tönkre tevő videók számából ítélve rengeteg megcsaló van, ami mára már egy “megszokott” dologgá vált. 

Hogy minek köszönhető ez? Legfőképpen a hasonló közösségi média videóknak, szappanoperáknak és a különböző filmeknek, amelyek úgy tüntetik fel ezt a tevékenységet, mint egy teljesen átlagos, hétköznapi és elfogadott dolgot.

Na, de mi van a valós élettel? Valószínűleg lehet, hogy te is megcsaltál már valakit. Azonban a párkapcsolati viselkedési listán az emberek elfogadhatatlannak tartanak egy hűtlen társat és kétségtelenül az első helyet foglalja el a negatívumok között. 

Bármennyire is elterjedt, a megcsalás az egyik legújabb tabu az egyébként szexuálisan felszabadult társadalmunkban. A közelmúltbeli Gallup-felmérés azt mutatja, hogy az emberek jobban elfogadják az öngyilkosságot, a poligámiát és az emberi klónozást, mint a házasságon kívüli ügyeket.

Nagyon úgy tűnik, hogy a társadalom a hűtlen emberre meghozta könyörtelen ítéletét, de tudnod kell valamit:

Ha hűtlen vagy rosszul kell érezd magad emiatt. Ha nem érzed azt az elsöprő bűntudatot, amelyet a társadalom sugall neked, ne aggódj. 

Az elvárások álszentek, ha senki más nem tartja be a szabályokat. A szégyentelenség csak azt jelenti, hogy megérted a párkapcsolatodon kívüli embereket és nem diktálják azt, ahogyan viszonyulsz önmagadhoz és tetteidhez.

Abba most ne menjünk bele, hogy a hűtlenség mennyire önző, másokkal könyörtelen és megalázó tevékenységnek számít és erre még olaj a tűzre, ha nem is érzel megbánást miatta.

Akár elmondod neki, hogy mit tettél, akár nem elárultad partnered bizalmát és megszegted a legszemélyesebb ígéreted. Ez arra késztethet, hogy elmélkedj el kapcsolatod valós állapotáról. De akkor vagy igazán férfi, ha időben feleszmélsz a csábítás erejére és még a hűtlenség előtt a kapcsolatodon próbálsz javítani vagy megszakítani azt végleg.

A hűtlenségnek is több szintje van. Bárhol találod magad a skálán, megmutathatja azt a munkát, amelyet meg kell tenned a kapcsolatod megmentése érdekében – ha ez egy olyan dolog, amit érdemes megtenni. 

Az a tény, hogy hűtlen voltál, bármilyen szinten is, katalizátornak kell lennie annak megvizsgálására, hogy miért van szükséged valamilyen változásra mind a kapcsolatodban és az egész életében.

Első szint: Egy kis vizuális kalandozás

Elkötelezett kapcsolatban vagytok, de vándorol a szemed az utcán, a strandon vagy bárhol máshol. Arról fantáziálsz, hogy eltévelyedsz a partnereddel és bár technikailag soha nem tettél semmi rosszat, minden bizonnyal megalapozod a hűtlenség következő fázisait.

Manapság ez már normálisnak mondható, de pszichológiailag megcsalásnak számít. Valamennyi férfi kísértést fog érezni egy érett, szép és csinos nő társaságában. Hacsak ez egy ritka jelenség és nem egy állandó megszállottság, nem jelenthet problémát a párkapcsolatodra.

Második szint: Kizárólag fizikai indiszkréció

Fizikailag voltál valakivel, aki nem volt számodra jelentős, de ezt egyikőtök sem tervezte meg előre. Volt egy gyenge pillanatod, ami csak egyszeri dolog volt. 

Ez azért történt, mert elvesztetted az irányítást. A körülményeket figyelembe véve élvezni akartad az életet, csakúgy, mint bármely más szórakozásra vágyó férfi. 

A probléma az, hogy kapcsolatban állsz, tehát nem akármilyen férfi vagy. Be kell látnod, hogy olyan helyzetbe tudod hozni magad, ahol cserbenhagyod a nőt – és önmagadat is. 

Ha nem tudsz áldozatokat hozni a kapcsolatodért vagy a nőért, akit szeretsz, akkor komolyan gondolkodj el a kapcsolatodon, mert valószínűleg nem kellene folytatnod az elkötelezettségét.

Harmadik szint: érzelmi kötődés

Van, hogy egy plátói kapcsolat valami többé fejlődik, de van már valaki, aki valami többet jelent számodra. Ha eljutottál odáig, hogy felismered ezeket az érzéseket a másik nő iránt, akkor túl messzire mentél.

Bár ez nem tűnhet olyan komoly indiszkréciónak, mint a második szint, vedd fontolóra, hogy valószínűleg több nővel voltál érzelmi kapcsolatba, mint akiket a barátnődnek hívhatsz. 

Párkapcsolatban élsz a közted és a párod között fennálló különleges érzelmi kapcsolat miatt. Tehát, amikor ugyanazt az intimitást megosztod másokkal, az a hűtlenség egy bizonyos szintje. 

Még mielőtt bármilyen fizikai kapcsolatba lépnél a másik nővel, mérlegeld a körülményeket, legyél őszinte mindkét nővel és kövesd a szíved.

Negyedik szint: Többszörös indiszkréció

Mindenki ismeri ezt a típust: nagy hatalmú és sikeres (vagy legalábbis úgy viselkedik) egy hűséges nővel él kapcsolatban, aki hazavárja. 

Amikor csak teheti, talál valakit és kedvére szórakozik. Ez történik, amikor a második szinten nem hozza meg valaki a nehéz döntéseket a változtatás érdekében. 

Ha ez te vagy, akkor valószínűleg több személyes problémád van, mint kapcsolatod. Lépned kellene egy lépést hátra és meg kellene találnod, miért nem akarsz elkötelezett maradni. 

Ha nem tudja megállítani az impulzív viselkedésed okát, akkor fordul terapeutához.

Ötödik szint: Teljes hűtlenség

Két jól átgondolt és életben tartott kapcsolata van, amely gyakorlatilag kettéválasztja. 

Nemcsak az egyiket, hanem mindkét nőt megcsalja a két kapcsolat fenntartásával.

Ismét csak ez történik, amikor az előző szintű önreflexió után nem teszi meg a megfelelő lépéseket. 

Ahelyett, hogy eldöntené, melyik nőnek érdemes vállalnia magát, úgy döntött, hogy egyik sem éri meg a teljes figyelmét – még önmaga sem. 

Ha az ötödik szinten vagy a hűtlenséggel, akkor változtatnod kell, mert nem csak bántod őket és pazarolod az idejüket, de megosztod a figyelmed és kettős életet élsz.

Minden vélemény számít:

Come Away filmelőzetes – Angelina Jolie új fantázia filmdrámája novemberben debütál!

A Labrador retriever már 26. éve Amerika legkedveltebb kutyafajtája