in

A McLaren öt brutál jó Senna GTR LM-t készített az 1995-ös Le Mans-i győzelem emlékére!

©McLaren

A 2020-as Le Mans-i 24 órás verseny előestéjén a McLaren öt különleges autót mutatott be a versenypályán futó Senna GTR alapján, hogy megemlékezzen az 1995-ös győzelméről. 

©McLaren

Az öt autó, amelyek 25 évvel ezelőtt 1., 2., 4., 5. és 13. helyen végeztek Le Mans-ban néhány egyedi gépészeti frissítéssel együtt érkeztek.

A Senna GTR LM motorháztetője mögött ugyanaz a 4,0 literes ikerturbós V-8-as csücsül, amely a “normál” GTR-ben található, a korábbinál 19 nagyobb lóerőre hangolva, amely összesen 844-re emeli a teljesítményét. 

©McLaren

Több nyomaték is társul az LM-specifikus tuninghoz az Inconel kipufogó rendszer és az öt küllős kerekek mellett, amelyeket az eredeti GTR dizájnja ihletett, valamint az arannyal festett féknyergek és a függesztőkarok.

©McLaren

Ezenkívül az utastér belsejében van néhány LM-specifikus érintés is, beleértve az arany színű lapátváltókat és a vezérlő gombokat, az “LM” logóval ellátott titán-nitrid pedálokat, a bőr ajtóhúzatokat és a szénszálas versenyüléseket.

©McLaren

A McLaren úgy döntött, hogy nem hozza nyilvánosságra a Senna GTR LM árképzését – nem mintha ez sokat számítana. 

©McLaren

Az öt autóból kettő az Egyesült Államokba megy, így kicsi az esélye, hogy a jövőben össze futhatsz egy-egy helyi csúcskategóriás autókiállításon vagy versenypálya eseményen velük, de ha igen, akkor a szerencsések közé tartozol.

Minden vélemény számít:

A drámai szombat után Thierry Neuville a törökországi rally élén!

A 2020-as Emmy-díj nyertesek listája – a Schitt’s Creek nagyot söpört a vígjáték kategóriájában