in

A McLaren jól szerepelt az első három versenyen és gőzerővel készülnek Silverstone-ra!

McLaren Racing | FB

A McLaren örülhet a 2020-as világbajnokság első három versenyének a kimenetelével, hiszen a csapat jelenleg a harmadik helyen áll az F1 konstruktőri listáján és már több mint az egynegyedét elérte a 2019-ben felhalmozott pontok összeségének.

De egy magyarországi vegyes hétvégét követően Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke finomítani kíván a Silverstonei Nagydíjra való felkészülésükön és az MCL35 versenyautó teljesítményén is.

A Red Bull Ring első két versenye után, ahol a McLaren a dobogóra helyezte Lando Norris pilótájukat és a két versenyhétvégén összesen 39 pontot szereztek, a Hungaroringi futam visszahozta a csapat szárnyalását a Földre, mivel Carlos Sainz kilencedik lett, míg Norris ebben a szezonban először nem tudott pontot szerezni.

“Sajnos két nagyon jó hétvégét követően a magyarországi versenyünk már a kezdetektől veszélybe került” – mondta Seidl a Nagydíj után. „Landonak volt egy olyan problémája, amely miatt sok pozíciót veszített, de folytatta a harcot és visszatért a 13. helyre. Mindkét versenyző kiválóan harcolt és nem adták fel. ”

Seidl tovább dicsérte csapata munkáját, az év első három versenyét követően, de figyelmeztetett arra is, hogy bár sok pozitív eredmény született a 2020-as idényben eddig, a Magyarországi futam feltárt néhány kulcsfontosságú területet a csapat jelenlegi F1-es csomagjának hibáiban.

„Most hazamegyünk és az elkövetkező néhány napban részletesen elemezzük az első versenyek során történt eseményeket. Sok pozitívum volt a nyitó versenyeken, de tudjuk, hogy vannak olyan területek is, amelyeket javítani kell.” – nyilatkozta a csapatfőnök.

Forrás: fia.com | McLaren Racing

Minden vélemény számít:

Egy-egy évvel későbbre halasztja a Disney a Csillagok háborúja három új részét!

Hivatalos – Újabb versenypályák csatlakoznak a Forma 1 idei naptárához!