in

A legjobb városi autók a hatékony és kényelmes vezetéshez 2020-ban!

Alapvető jellemzőkkel kell rendelkeznie egy gépjárműnek azok számára, akik autót szeretnének hozzáadni életmódjukhoz, főleg akkor, ha egy optimális városi autót keresel. 

Ebben az esetben a méret a legnyilvánvalóbb szempont, mivel olykor az útvonalak lehetnek szűkösek és parkolás sem egyszerű egy nagyvárosban. 

Azonban a túl kicsi sem a legideálisabb választás, hiszen nincs túl sok helyed. A stop-and-go forgalom kezeléséhez elengedhetetlen a kiváló üzemanyag-fogyasztás, de a motor teljesítményéről sem szabad megfeledkezned. 

Az éles fordulási szög szintén szükséges összetevő, míg az automatikus fékezés és a gyalogos-észlelés óriási bónuszokat jelenthet, mivel a városi vezetés tele van figyelmeztetés nélküli meglepetésekkel. 

Az automata elektromos tükröknek szerepelnie kell a városi vezetés kívánságlistáján, ha a költségvetés is lehetővé teszi és ne feledkezzünk meg a kényelemről sem, ha a hosszas és idegfeszítő dugókról van szó.

Reméljük ezzel a néhány tippel segítségedre lehetünk az egyre nehezedő városi vezetés terén egy olyan autó kiválasztásában, amely az igényeidnek és a céljaidnak megfelelő lehet.

Mazda CX-30

Mazda

A Mazda új CX-30 modellje a megemelt ferdehátúak egyik legjobb megvalósítása a kényelmes és hatékony városi vezetéshez. 

A Mazda CX-30 kicsi, viszont elegendő rakományterület van egy heti bevásárláshoz két ember számára, ráadásul további kettőnek is elegendő helye van a hátsó részében. 

A 2,5 literes négyhengeres motorja 186 lóerőre képes, míg az üzemanyag-fogyasztás tisztességes, de nem annyira látványos mint azt várnánk. 

Az Apple CarPlay és az Android Auto szerepelnek az alapkivitelben, csakúgy, mint a Mazda i-Activsense biztonsági technológiái, amelyek tartalmazzák az intelligens városi fékrendszert is. 

Mindemellett fantasztikusan néz ki és csaknem prémium szintű belsővel rendelkezik.

Toyota Corolla Hybrid 

Toyota

A Toyota Prius kissé jobb fordulási szöggel rendelkezik a Corolla-nál, de nem kell feltétlenül egy Priust vezetned, ha fantasztikus üzemanyag-fogyasztásra van szükséged. 

A Corolla egy sokkal jobb megjelenésű alternatíva, amellyel ugyanúgy spórolhatsz üzemanyagot a városi vezetés során. 

A Corolla Hybrid meglepően könnyű és könnyen manőverezhető, bár a 121 lóerő nem nyújt látványos vezetést. A belső tér azonban több, mint elfogadható és ide értjük a 13,1 köbméternyi csomagtartó mértet is. 

A hozzáadott érték a Toyota Safety Sense 2.0 csomagban rejlik, és magában foglalja az ütközés előtti észlelést, az automatikus fékezést, a sávelhagyási figyelmeztetést, a közúti jelzőtámogatást és az adaptív sebességtartó automatikát is.

Lexus UX Hybrid 

Lexus

A prémium szegmensben kínált legkisebb hibrid SUV a Lexus UX, amelynek üzemanyag fogyasztása kiemelkedően jó a városi közlekedés során. 

Ez a modell egy kis gyöngyszem lehet a városi vezetéshez, hiszen kényelmes és elegendő belső teret ad csomagtartója is. 

Az Apple CarPlay és az Android Auto integráció, illetve az Amazon Alexa és a Google Assistant alapfelszereltség az autóban, valamint az ütközés előtti jelzés és a gyalogosok észlelése is. 

Ez az autó az ár spektrum legmagasabb pontja a válogatásunkban, de ha prémium elvárásokkal rendelkezel a városi vezetés során, érdemes megfontolni.

Nissan Leaf 

Nissan

Ha azzal a szerencsével büszkélkedhetsz, hogy könnyedén hozzáférsz a töltéshez egy forgalmas nagyvárosban, akkor értelme lehet egy teljesen elektromos autó beszerezned. 

A Nissan Leaf egy városi kisautó, viszonylag nagy teljesítményű elektromos motorral, amelynek köszönhetően 149 lóerős az autó. 

Egyetlen teljes töltéssel akár 360 kilométerre is képes és automatikus vészfékezést biztosít gyalogos észleléssel. 

Szintén standard az Apple CarPlay, az Android Auto és a SiriusXM műholdas rádió. 

Minden vélemény számít:

Max Verstappen legyőzte a Mercedes-duót a Silverstone Nagydíjon!

Az idős emberek(től) rettegnek a ‘The Owners’ filmelőzetesben Maisie Williams-el a főszerepben