in

A legjobb Google fordító alternatívák a Google Translate helyett!

Semmi sem éri fel a tökéletes fordítót, amikor szükség van rá, de sajnos nem olyan egyszerű rátalálni a megfelelőre! Úgy tűnhet, hogy az ingyenes Google Fordító szolgáltatása a legjobb megoldás, de nem minden esteben az.

Tehát, ha gyors fordításra van szükség, a mobiltelefon némi megkönnyebbülést kínál az applikáció terén, hiszen számos alkalmazás letölthető.

Nem számít, ha Kínába utazol, sms-t küldesz spanyol barátodnak vagy egy fontos üzleti szó lefordítása a cél, a fordító alkalmazások a legjobb megoldás ezekre a célokra.

Melyik fordító alkalmazás a legjobb?

Nos, a döntés nem egyszerű, de szerencsére van miből választani és talán ez is megnehezíti a legjobb döntést, azonban most kivesézzük a legjobb fordító alkalmazásokat, amelyeket a Google fordító helyett használhatsz. 

A legkézenfekvőbb és legegyszerűbben elérhető alkalmazások között valószínűleg a Google fordítója az, ami neked is feltűnik. 

Naponta több mint 200 millió felhasználóval a Google fordító megbízható, többnyelvű fordító.

A Google fordító olyan funkciókat kínál, mint például:

 • A szöveg, a média és a beszéd különféle formáinak fordítási módja
 • A képek és a kézírás fordítása kamerával történő fordítással
 • 104 nyelvet támogat különböző szinteken
 • A nyelvet offline módban tárolja

Az egyedüli hátránya, hogy a legújabb frissítések mellett sem mindig tökéletes fordításokat generál a Google Fordító, egyes esetekben. Ezért érthető, ha te is a Google fordító alternatíváját keresed. 

Szerencsére rengeteg lehetőség kínálkozik a piacon, hogy megkönnyítse az életed, amelyek ráadásul ingyenesek is, viszont mint minden ingyenes alkalmazásnál ezeknél is számolnod kell a reklám megjelenítésekkel!

Miért válaszd a Google Fordító más alternatíváit?

Mielőtt más fordító mellett döntenél a Google Fordítón helyett, íme néhány tanács arról, miért válassz egyet az alábbi listából, hogy a döntésed szilárdabb alapokon álljon.

 1. A Google Fordító csak meghatározott számú fájltípust támogat

A Google Fordító nem fordítja le például az InDesign fájlokat vagy a szkennelt PDF fájlokat. Gondolom nem a szöveges dokumentum másolásával és beillesztésével kívánod eltölteni az időt.

A Google Fordító nem támogatja az ilyen lassú és bonyolult átalakításokat. Ezért egyes Google Translate alternatívák segítenek megtartani a formázást és fájl-átalakítást a fordítási folyamat során.

 1. A Google Fordító által készített fordítások testreszabása nem lehetséges

Annak ellenére, hogy a Google Fordító ingyenes és könnyen használható, algoritmusának működése miatt is túlságosan korlátozott.

A Google Fordítóval azt kapod, amire szükséged van, de ha további igényeid is vannak a testreszabással kapcsolatban, nem ez a legmegfelelőbb alkalmazás, amit használnod kellene.

Sajnos nincs módja a gépesített fordítómotor testreszabására vagy a lefordított szöveg és sebesség bármelyikének megváltoztatására.

 1. A Google Fordító nem jelent jó megoldást a vállalatok, vállalkozások számára

A Google Fordító kiváló lehetőség turisták számára vagy személyes használatra, de hiányzik belőle a fordítószerkesztő, és nem támogatja a felhasználói együttműködés funkciókat.

A Google Translate néhány alternatívája vállalati szintű biztonságot és funkcionalitást kínál a fordítások gyorsabb és egyszerűbb előállításához. Emellett jelentős összeg megtakarításában is segítenek.

 1. A Google Fordítóba bevitt adatok nem biztonságosak

Tudtad, hogy amikor bármilyen fordításhoz használod a Google Fordítót, valójában hozzáférést biztosítasz a Google számára a szövege tárolásához, közzétételéhez és megosztásához?

Talán ez akkor rendben lehet, ha csak egy kávézó menüjét fordítod le utazóként, de akadályozhat bárkit is, aki bizalmas és védett adatokkal foglalkozik, különösen egy vállalkozás dolgozoit vagy azokat, akik valamilyen jogi szempontból érzékeny anyaggal foglalkoznak.

A Google Fordító helyett ezeket az alternatívákat használhatod

A Google Fordítóhoz képest az alternatívák sokkal megbízhatóbbak, rugalmasabbak és biztonságosabbak lehetnek, több funkcióval és elemmel felszerelve.

 1. Microsoft Translator

Az üzleti és a személyes verziókat egyaránt kínáló Microsoft Translator egy intelligens fordító alkalmazás, amely elérhető Windows, iOS és Android rendszerekhez is. 

Segít a képek, a képernyőképek, a szövegek és a hanganyagok fordításában is több mint 60 nyelven és akár offline is elérhető.

A Microsoft Fordító integrációt is kínál más Microsoft alkalmazásokkal, mint például az MS Office és a Skype. 

A Microsoft Fordító a lehető legtöbb kihasználás érdekében menti, illetve rögzíti a legutóbbi keresési eredményeket, hogy később felhasználhasd őket.

Platformok: iOS, Windows és Android

Árképzés: Ingyenes – 15 dollár

 1. iTranslate

A Sonico Mobile nevű vállalat iTranslate alkalmazásával több mint 100 nyelven segít lefordítani a szöveget, weboldalakat vagy keresőszavakat jelentéssel, sőt igekötőkkel is.

Az iTranslate olyan rendszerekre épül, mint a Windows, iOS, Mac, a Google Play és a Kindle Fire. Támogatja a gesztusokon alapuló vezérléseket és az egyszerűbb fordítás érdekében a kínai karaktereket olvasható szavakká tudja alakítani.

Platformok: iOS, Windows és Android

Ár: Ingyenes

 1. Linguee

A Linguee egy 2009-ben útjára indított web alapú szolgáltatás, amely segít egyes szavak vagy mondatok fordításában a bekezdések helyett és több mint 25 dialektust támogat. Hasonlóan bármely más nyelvű fordítóhoz, offline is használhatod, gyenge internetkapcsolat esetén.

A Linguee sokféle, kétnyelvű mondatpárt mutat be, amelyeket online publikációkban használnak. Így valóban megtudhatod, hogyan lehet egyetlen szót vagy kifejezést felhasználni különböző összefüggésekben.

Platformok: Windows, iOS és Android

Ár: Ingyenes

 1. Babylon Translator

A Babilon állítólag az egyik vezető fordító- és szótárszoftver világszerte. 1700 szójegyzéket és szótárt tartalmaz, több nyelven is. Ez a fordító több mint 19 éves tapasztalattal rendelkezik és pontos eredményeket nyújt a felhasználók számára.

Bármely más fordítószoftvertől eltérően, Babylon az Office-dokumentumokat úgy fordítja le, hogy nem veszti el eredeti formátumát. Nem kell végigmenned a szöveg másolásának és beillesztésének a folyamatán. A Babylon lehetővé teszi, hogy mindent egyetlen kattintással lefordíts.

A Babylon Translator korlátlan kifejezések fordítását támogatja több mint 77 nyelven, beleértve az angolt és a magyart is.

Platform: Windows, Android, Mac és iOS.

Ár: Ingyenes

 1. Reverso Translation

A Reverso Translation egy másik intuitív szoftver, amelyet a Softissimo Inc. fejlesztett ki. Ebben a szoftverben világszerte több mint 6 millió felhasználó bízik. Megismerheted a szavakat és kifejezéseket, illetve könnyedén lefordíthatod őket különböző nyelvekre, például angol, francia, német, spanyol, lengyel, héber, olasz, arab stb.

Ez a fordító szoftver lehetővé teszi az idiomatikus kifejezések és szuggesztív szavak keresését a szöveg beírásakor. Ez az eszköz segít ellenőrizni a kiejtést és egy kiváló alternatíva lehet a Google Fordító helyett.

Platform: Windows, iOS és Android.

Ár: Ingyenes

A Google Fordító alternatíváinak listája csaknem végtelen, de reméljük, hogy a fent megemlítettek segítenek abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes fordítót. 

Minden vélemény számít:

Hivatalos – A Honda 2021 végén elhagyja a Forma-1-et!

A Boszorkányok filmelőzetes Anne Hathaway-el a főszerepben!