in

A Labrador retriever már 26. éve Amerika legkedveltebb kutyafajtája

Az American Kennel Club (Amerikai Ebtenyésztők Klubja) az elmúlt évek hagyományaihoz híven: idén is összeállította az amerikaiak körében legnagyobb népszerűségnek örvendő kutyafajták listáját.

Ennek a hírneves listának az élén a Labrador retriever kutyafajta szerepel – és minden jel arra enged következtetni, hogy ez még sokáig így marad.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kedvencek „rangsora” az 5. helyezettig, az elmúlt fél évtized során gyakorlatilag változatlan maradt. E szerint a dobogós helyeken a Labrador társaságában szerepelnek: a német juhászok, és a golden retrieverek, majd a 4. és 5. helyet a bulldogok és a Beagle kutyafajták képviselik.

Természetes, hogy mindezek hatására felmerül bennünk a kérdés, mely szerint: milyen „titokzatos” tulajdonságokkal vannak felvértezve az aranyérmes Labradorok, hogy több mint negyed évszázada töretlen a kedveltségük? Alább felsorolunk néhány lehetséges okot a kérdés megválaszolása érdekében.

Vajon minek köszönhetik a bajnok Labradorok ezt a megtisztelő címet?

A legegyszerűbb, egyúttal legevidensebb tényezők a következők: a Labrador már pufók kölyökkutyaként elbűvölő; intelligens, és remekül képezhető, türelmes és engedelmes.

Mindezen tulajdonságainak köszönhetően szinte magától értetődő választás a családok számára, hiszen mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek örömüket lelik ennek a tüneményes teremtménynek a társaságában.

A családok mellett a rendvédelemnél is helytállnak, melyet intelligenciájuk tesz számukra lehetővé. A testi és értelmi fogyatékossággal élők számára is hatalmas segítséget jelent a Labradorok oltalmazó jelenléte. Mindemellett pedig kiváló szaglásuknak köszönhetően bombákat és drogokat is kiszimatolnak, mely által a katonák nélkülözhetetlen társaivá válhatnak.

A Labradorok ellenállhatatlan tulajdonságaiknak köszönhetően sokak kedvencévé váltak

Nem hagyhatjuk ki a sorból a Labrador retrieverek orvosi vészhelyzetek, tűzvészek, betörések során nyújtott bátor tetteit sem. Mindez megerősíthet bennünket abban, hogy valóban rendkívül szeretetteljes, emberbarát kutyákról van szó a Labradorok esetében. Arra is képesek, hogy kockáztassák saját biztonságukat annak érdekében, hogy a veszélybe került emberek életét megmentsék.

A Labradorok akkor is nagyszerű társak, ha a gyerekek játszani szeretnének velük a kertben, egy hétvégi túrán is tettre-készen várják a kalandokat, azonban azt sem veszik zokon a gazdiktól, ha a kanapén pihennék ki a nap fáradalmait.

A Labradorok szeretik a gyerekek társaságát, és akár 12 éven át is a család hűséges tagjaiként számíthatunk rájuk. Gyakran láthatjuk őket vakvezető kutyaként, vagy a kutató-mentő csoport szorgalmas tagjaiként – igen jól bírják a kiképzéseket, és hihetetlenül nagy a vágy bennük arra, hogy hasznosak legyenek.

Könnyedén megbarátkoznak a környezetükben fel-felbukkanó új emberekkel – ezért nagyszerű társasági lénynek bizonyulnak, így akár kerti partikra is magunkkal vihetjük őket.

Minden vélemény számít:

A megcsalás öt különböző szintje – te meddig értél már el hűtlenség ranglistáján?

A tudósoknak sikerült rájönni a világűrben található arany eredetére!