in

A körmöd alakja érdekes dolgokat tár fel a személyiségedről. A tiédnek milyen a formája?

Régóta ismert tény, hogy a köröm állapota egészségünkről árulkodik. A töredezett, repedt körmök általában vitaminhiányról, kimerültségről, a szervezet egyensúlyának megbillenéséről tesznek tanúbizonyságot.

Mutasd a körmöd, megmondom, hogy ki vagy

Azt viszont már kevesebben tudják, hogy az alakjából a személyiségről is meglepően pontos képet kapunk.

1. Hosszú körmök

A hosszú, téglalap alakú körmök azt mutatják, hogy nyitott, boldog ember vagy. Intelligenciád sokszor humoros kijelentésekkel párosul. Szeretsz új emberekkel megismerkedni, új ismereteket elsajátítani, új tájakat felfedezni. Magyarán: lételemed az ismeretlen feltérképezése.

Munkádban átgondolt és óvatos vagy, akinek a „kétszer mérj, egyszer vágj” hitvallás a zsinórmérték. Bírod a kemény terhelést, gondos és precíz vagy, ám épp ezért hajlamos vagy elveszni a részletekben.

2. Széles körmök

Koncentrált, összeszedett és figyelmes vagy, ha ujjaid végén kiszélesedő körmök találhatók. Mielőtt megszólalsz, gondosan mérlegelsz, fejben lejátszva minden lehetőséget. Alaposságod miatt barátaid gyakran kikérik a véleményedet, meghallgatják a tanácsaidat.

Képes vagy keményen dolgozni a cél elérése érdekében. Inkább a funkcionális dolgokat részesíted előnyben, mint az önmagáért létező pompát.

3. Rövid, kerek körmök

Az egyik legizgalmasabb és legösszetettebb személyiségtípussal rendelkezel. Az a fajta kreatív személyiség vagy, aki néha olyan drámákra képes, mintha egy Shakespeare műből lépett volna elő. Egyszerre vagy erős és határozott, ugyanakkor teli vagy szórakozottsággal és izgágasággal.

Különleges karaktered mások figyelmét is felkelti, mágnesként vonzod magad köré az embereket. Szeretteidért tűzön-vízen át képes vagy harcolni, és bár néha kérlelhetetlenül makacsnak tűnhetsz, ez csak azért van, mert nagyon határozott elképzeléseid vannak a téged körülvevő világról.

4. Négyszögletes vagy négyzet alakú körmök

A talajon két lábbal álló, szervezett, szisztematikusan gondolkodó személyiségtípussal rendelkezel, ha a négyszögletes köröm jellemző rád. Született vezető vagy, nem riadsz meg a nehéz feladatoktól. Beosztottjaid épp ezért megbíznak benned és a képességeidben.

A felszínen – a körmödhöz hasonlóan – kissé szögletesnek tűnhetsz, akinek az életét kizárólag a munkája tölti ki. De ez csak a látszat: valójában szeretsz lazítani és szórakozni.

5. Háromszög alakú körmök

Ez a kevésbé gyakori körömforma olyan személyiség típust rejt, aki tudja, hogy mit akar. Ha háromszög alakú körömmel rendelkezel, akkor foggal-körömmel ragaszkodsz a céljaidhoz, és nem nyugszol addig, míg végig nem viszed azokat.

Nem riaszt a kemény munka, de leginkább a „többet ésszel, mint erővel” alapvetés híve vagy.

6. Ovális körmök

Kreatív, ugyanakkor szelíd és szerető lélek vagy. Az a fajta rendkívül érzékeny személyiség, aki nagyra értékeli a világot megszépítő dolgokat maga körül. Nyugodtan és békésen kezeled a legfeszültebb helyzeteket is, ezért az emberek kifejezetten szeretnek a környezetedben lenni.

Kizárólag szívvel és szenvedéllyel szeretsz dolgozni, ezért a monotonitást nem bírod elviselni a munkában.

7. Szabálytalan alakú körmök

A szabálytalan körmök tökéletes képet alkotnak a személyiségedről: minden aspektusban szabálytalan és egyedülálló vagy. Legyen szó az öltözködésedről, zenéről, ételekről, helyekről, különleges egyéniségeddel te mindig kilógsz a sorból, neked mindig más tetszik, mint a többségnek.

Mindent képes vagy más szemmel, más megvilágításból látni, ezért kifejezetten szeretik kikérni a véleményedet.

Ezt is olvasd el: A körömrágás okai felnőttkorban

Meglepő lehet, de a felnőtteknél is gyakori probléma a körömrágás.

Forrás: theepochtimes.com Képek forrása: NTD

Minden vélemény számít:

A 20. század 8 legmeghatározóbb találmánya, amely örökre megváltoztatta a világot

A külső és belső kutya paraziták elleni védekezés és kezelésük