in

A kézvédelem nélküli otthoni barkácsolás veszélyei!

A munkahelyi balesetek mintegy 20 százaléka a kezet érinti. Ez a szám bizonyára magasabb az otthoni barkácsolások során szerzett kézsérülések vonatkozásában, jóllehet ezek az adatok rejtve maradnak a statisztikák előtt.

A kezet érintő sérülések száma tehát kiemelkedő, miközben a balesetvédelemre szánt idő messze elmarad ettől.

Számos esetben elegendő lenne egy bőr munkavédelmi kesztyű a komolyabb sérülések és a keresőképtelenné válás elkerülése érdekében, ennek ellenére a veszélyelhárítás elmarad. (Sokszor egyébként olyan mondvacsinált indokokkal, mint hogy a védőfelszerelés a kétbalkezeseknek való, és különben is: mi baj történhetne?)

Ezért veszélyes a bőr munkavédelmi kesztyű nélküli munkavégzés!

Kockázatok szerint többféle veszélyforrást megkülönböztethetünk, eszerint a kezedet érintő sérülések kapcsán az otthoni barkácsolás során előfordulhatnak vágások, törések és égési sérülések.

Az éles munkaeszközök, szerszámok, huzalok, kapcsok és barkácsgépek használata mindig magában hordozza a vágás, szúrás veszélyét.

Egy hirtelen mozdulat, a pillanatnyi figyelmetlenség gyakran az ujjak, a kézfej vagy a csukló zúzódásával, rándulásával, illetve törésével végződik.

A rendkívül hideg vagy forró tárgyak (spray vagy forrasztópáka) okozhatnak égési sérüléseket, ahogyan a maró, mérgező anyagok kisebb-nagyobb bőrirritációt. Ezek kimeneteltől függően akár tartós szakszerű, orvosi kezelést is igényelhetnek, ami a munkahelyről történő kieséssel, keresőképtelenséggel jár.

A bőr munkavédelmi kesztyű használatának fontossága!

A régi időkben a szívósság és a férfiasság jelképe volt, ha valaki nem viselt kesztyűt. A legtöbb munkásnak, hobbi barkácsolónak meg sem fordult a fejében, hogy egy egyszerű bőr munkavédelmi kesztyű segítségével stabilan tudja tartani a szerszámot a kezében, elkerüli a vágásokat, az égési sérüléseket, sőt még a keze is tiszta marad.

Szerencsére ma már egyre több hobbi barkácsoló is belátja, attól nem lesz férfiasabb, ha a szerszám szétszabdalja a kezét egy rossz mozdulat során. A munkavédelmi kesztyű megkönnyíti és biztonságossá teszi az otthoni munkát is.

Felhasználási területeit tekintve számtalan formája létezik: vágásálló, vegyszerálló, áramütés elleni védelemmel ellátott, sőt még a fertőzések elleni védelmet nyújtó kesztyűt is találhatsz a munkaruházati szaküzletekben.

Ha te is úgy érzed, hogy a férfias munka és a biztonság együtt jár, akkor itt garantáltan megtalálod mindazt, amire szükséged lehet a megfelelő és felelősségteljes munkavégzéshez. Ne feledd, ha otthoni barkácsolás, akkor a bőr munkavédelmi kesztyű sok bosszúságtól is megkímélhet!

Minden vélemény számít:

Életre kelt a Japánok 18 méter magas Gundam robotja!

Dubai utazás olcsón? Kövesd tippjeinket, ha a járvány után Dubaiba utaznál!