A jólápoltság érdekében: Bőrápolási tippek férfiaknak!

A szépségápolási termékek gyártói szinte üldözik a nőket a reklámokkal, az újabbnál újabb és már szinte mindenre kitalált készítményeikkel. Ugyanakkor a férfiakról majdhogynem teljesen elfeledkeztek.

Évszázadok óta bevett protokoll volt, hogy a szépségápolás a nők asztala, ám a mai világban az igények már megváltoztak és a bőrápolás nem egyfajta női mánia, hanem mindkét nem számára fontos, elhagyhatatlan rutinja lett a mindennapoknak.

Maguk a férfiak is belátták ezt és bennük is felébredt az igény arra, hogy napi szinten legalább néhány percet fordítsanak a jólápoltságra bőrünk tekintetében is. Az arctisztítás, a hidratálás, az adott bőrtípus igényeinek figyelembe vétele alapvetőek a férfi igényes megjelenéséhez.

A férfiak bőrének sajátosságai

A férfiak bőre 20%-kal vastagabb, mint a nőké, mivel több kollagént és elasztint tartalmaz. Az aktív faggyúmirigyek általában zsírosabbá teszik a férfiak bőrét. Attól függetlenül, hogy milyen típusú a bőröd, mindennap tisztítást igényel.

 

A mélytisztítással a pórusokból is eltávolíthatod a szennyeződéseket. Akárcsak a nők, a férfiak is hajlamosak megfeledkezni a hidratálásról és a napfény káros hatásairól. A bőr védelméről gondoskodni pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőr szép maradhasson.

Arctisztítás naponta kétszer

A magasabb tesztoszteron szint miatt a férfiak arcbőre zsírosabb, ezért naponta kétszer is tisztítani kell. Ha nem így teszel, olyan bőrproblémákat idéz elő magadnak, mint a pattanások folyamatos megjelenése. Szappanmentes tisztítót használj reggel és este, lefekvés előtt.

Hidratálás és antioxidánsok

Szerezz be egy hidratáló krémet és mindennap használd. A legjobb, ha antioxidánsokat is tartalmaz az arckrémed, melyek a káros környezeti hatásokkal szemben is óvják a bőrt. Próbálj ki olyan aktív növényi hatóanyagokat tartalmazó készítményeket, mint az aloe verás krémek, melyek segítségével a napfény káros hatásait is csökkentheted.

Szem környéke

A szem környéke az a területe az arcnak, amit nem csak a nőknek kell külön ápolniuk. A sötét karikák, a puffadt szemek, a szarkalábak egy férfi megjelenését ugyanúgy rontják. Természetes szemkörnyék ápolót válassz, ami kisimítja és feszesíti ezt az érzékeny területet.

Bőrradírozás

Az elhalt hámsejtek a férfiak bőrén is problémákat okoznak. 3 naponta érdemes leradíroznod a bőrödet, hogy az folyamatosan meg tudjon újulni. Ehhez nem is kell külön terméket vásárolnod! Olívaolajból és kristálycukorból vagy őrölt kávéból pompás arcradírt készíthetsz magadnak.

Napfény ellen

A napfény elleni védekezés a férfi arcbőrének is igen fontos. Legalább 15 faktoros krémet használj erre a célra, de ha a bőrödön már megjelentek a barna foltok, szeplős vagy vagy bőrproblémákra hajlamos, ennél magasabb faktorszámú készítményt használj.

Borotválkozás

Ha naponta borotválkozol, vedd figyelembe, hogy a bőröd sokkal hamarabb kiszárad és sokkal inkább ki van téve a károsodásnak.

 

Borotválkozás előtt gőzölj, hogy a bőr felpuhulhasson és a szőrszálak eltávolítása ne viselje meg annyira.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?