A jóga jótékony hatásai

Az egészséges életmód tökéletes kiegészítője lehet a jóga. Gyógyítja a testet, építi és nyugatatja az elmét. Ismerjük meg további jótékony hatásait.

A jóga és a testünk

A jóga világában már több féle irányzatok alakultak ki az évszázadok során. Viszont minden irányzata a megvilágosodás felé vezet minket. A modern jóga is tartalmazza a tradicionális elemeket, a spirituális filozófiát és a légzés szabályozását. A jóga mindennapos gyakorlása jótékony hatással van az egészségre, kellemes közérzetet teremt és biztosítja a mentális megtisztulást. Megőrizhetjük az egészségünket és fittségünket. Kitartóvá és erőssé tehet minket a jóga. Javítja a mozgékonyságot, az izmok erősségét és a testtartást. Ízületi fájdalmak és gyulladások gyógyításában is hatásos. A jóga minden részünket megmozgatja, beleértve a belső szerveket és a mirigyeket is. Rengeteg betegség kialakulásának kockázatát csökkenthetjük jógával.
A légzőgyakorlatok növelik a tüdő kapacitását, oxigénnel teli vér képződik és javítja az egész szervezet működését.  Jogával megőrizhetjük az ideális testsúlyt, rugalmasabbak leszünk, jobb lesz az egyensúlyunk és az öregedés testi folyamatai is lelassulnak.
A relaxáció és meditáció jógázás közben oldja a stresszt és ellazítja a lelket. A jógázás az elmére és a testre is pozitív hatást gyakorol. Lélki béke és belső kiegyensúlyozottság érhető el. Az élet nehéz problémáit is könnyebben oldhatjuk meg.  Pozitív lesz az életszeméletünk, ezzel könnyebben kezelhetjük a stresszt.
Jóga segítségével megismerhetjük önmgaunkat. Felismerjük és megértjük vágyainkat, motivációinkat és ezáltal magabiztosak és életvidámak leszünk.
Amennyiben szeretnék élénkek, békések és harmonikusak lenni, válasszuk a jógát. Jógázás mellett igyekezzünk egészséges ételeket fogyasztani és megfelelő mennyiségű folyadékot bevinni szervezetünkbe. Így könnyen irányíthatjuk szervezetünket és lelkünket.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?