in

A hétvégi ERC után a 2020-as Rally világbajnokság is visszatér szeptemberben!

WRC

Az elmúlt hétvégén zajló, idei első ERC rendezvény után a Rally világbajnokság is visszatér. Észtország első alkalommal rendezi meg a FIA világbajnokságot szeptemberben, amikor is a 2020-as sorozat a világjárvány miatt a kényszerszünet után újraindul.

Az Rally Estonia (szeptember 4–6) csatlakozik a Rali-világbajnoksághoz, miután 2019-ben promóciós rendezvényként indult a WRC-ben. Az ország a 33. nemzet lesz, aki bajnokságfordulót rendez az 1973-as sorozat kezdete óta.

A WRC szervezőinek közzétett naptára szerint a Rally Italia Sardegna október 29-től november 1-ig tart, miután júniusban elhalasztották azt, mivel a vírus miatt három forduló után ideiglenesen leállították a Rally világbajnokságot.

Észtország kavicsos útjai után, az új menetrend szerint, Törökországban (szeptember 24–27) és Németországban (október 15–18) következik, majd Japán követi őket a szezonzáró versennyel (november 19–22).

WRC

A bajnokság nyolc rendezvényt foglal magába eddig, de a WRC szervezője folytatja a már előrehaladott tárgyalásait az Ypres Rally-val (október 2–4, Belgium) azzal a céllal, hogy hamarosan bemutatják Belgiumot egy másik elérhető országként a WRC futamokhoz. A horvát Autó- és Gokart  Szövetséggel folytatott tárgyalások szintén folytatódnak egy esetleges Horvátországi rendezvény megszervezésének az érdekében.

Az Argentin Rally, amelyet elhalasztottak áprilisban és amely hagyományosan közel egymillió rajongót vonz Cordoba tartományba, sajnos végleg kivonják a szezonra hátralevő versenyei közül.

A 2020-as Észt Rally útvonalának részletei

Az Észt Rally, amelyet először adtak a versenynaptárhoz, rövid formátumú ütemtervre alapoz. Pénteken, a kétnapos gyors, kavicsos verseny előtti estén, indul a hétvége.

WRC

A WRC-szezon negyedik fordulója Tartu városában veri fel alaptáborát, az ország déli részén, az Észt Nemzeti Múzeumnál és a város Raadi repülőterén található szervizparkjával.

A péntek reggeli Abissaare (6,23km) bemelegítő után, a verseny este, a szervizpark melletti rövid Tartu (1,28 km) szakaszával kezdődik.

A szombati korai indulás mindenkit fel fog rázni az álmából, mivel a nap az esemény leghosszabb szakaszával, Prangli-val kezdődik (20,23 km). Ezt követi Kanepi (16,89km), majd egy Otepääni üzemanyag feltöltés következik.

Ezt követően az Otepää (9,60 km), a Mäekülat (14,76 km) és az Elva (11,72 km) szakaszok következnek. A Raadi szervizelés után az öt szakaszt délután megismétlik a versenyzők, összesen 146,40 kilométer.

A vasárnapi forduló hasonló formátumú, három kora reggeli szakaszban, amelyeket később megismételnek. A reggeli 06.02-es újraindítás után a sofőrök Arula (6,97km), Kaagvere (15,46km) és Kambja (20,05km) szakaszokkal néznek szembe.

A balti államok legnagyobb motorsport eseményét tizedik alkalommal rendezik meg, és az elmúlt két évben, nem a WRC bajnokság részeként, a világbajnok és hazai hős Ott Tänak nyerte.

Forrás: wrc.com

Minden vélemény számít:

Hogyan nézd meg sorrendben a Harry Potter és a Legendás állatok filmeket?

Mit jelent a vegetarianizmus és mi a vegetáriánus étrend?