in

A Google válasza az amerikai trösztvádakra

A Google választolt az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyminisztériuma által megfogalmazott vádakra, mely szerint monopol helyzetet alakított ki a keresések és a keresési hirdetések területén.

A vádat hivatalosan október 27-én, kedden adták be a washingtoni szövetségi bíróságon, és a benne foglaltak alapján a Google olyan exkluzív megállapodásokat és szerződéseket kötött, mely kizárja a konkurenciát.

A Google válaszolt a beadványra, mely szerint az Igazságügyminisztérium beadványa valótlan állításokat tartalmaz, és nem az ügyfelek céljait szolgálja.

A cég nyilatkozatában szerepelt, hogy az emberek azért használják a Google-t, mert ez a választásuk, és nem azért, mert valaki kényszeríti őket vagy nincs más alternatívájuk.

A Google válaszai

Érdemes részletesebben is megnézni, milyen vádakat kapott pontosan a Google, és ezekre hogyan válaszolt:

Vád: A Google szerződéseket kötött más cégekkel, hogy hirdessék a szolgáltatásait.

A Google válasza: Ahogy más cégek, úgy a Google is fizet a szolgáltatásai hirdetéséért. Ez hasonló ahhoz, amikor a gabonapehely gyártója a sor végére rakatja a termékeit, hogy jobban észre vegyék az emberek.

Vád: A Google több milliárd dollárt fizet az Apple-nek, hogy alapértelmezett kereső legyen a mobiljain.

A Google válasza: Az Apple azért emeli ki a Google keresőt a Safari-ban, mert azt gondolja, hogy a legjobb. Ez nem kizárólagos megállapodás, a Bing és a Yahoo is fizet ezért.

Vád: A Google monopolizálta a keresést és a keresőhirdetéseket, így az embereknek akkor is ezt kell használniuk, ha nem akarják.

A Google válasza: Nem a 90-es éveket éljük, amikor egy másik szolgáltatás beszerzése nehézkes volt, és néha külön CD-ROM-ot is kellett venni hozzá. Ma bárki pillanatok alatt letöltheti a neki tetsző alkalmazást, és máris használhatja kedve szerint.

Az Igazságügyminisztérium beadványa most kezdi el önálló életét, akár több évig is tarthat az eljárás. A Microsoft hasonló perét végül egy évtized alatt sikerült lezárni.

Minden vélemény számít:

Hasznos tippek a Labrador kiskutyák képzésére!

Hamilton nyeri az izgalmas versenyt Imolában, a Mercedes megszerzi a hetedik konstruktőri címét!