in

A Google olyan okos kijelzőt tesztel, melynek beindításához nem kell megszólalnod!

©Google

A Google belsős körökben elkezdett egy olyan okos kijelzőt tesztelni, melynek felélesztéséhez nem kell kimondani a Hey, Google kulcsmondatot.

A Blue Steel kódnéven futó projekt ehelyett érzékelni fogja a jelenléted, és egyből elkezdi figyelni a hangutasításokat.

A hír nem hivatalos Google-t bejelentést takar, hanem egy újságíró, Jan Boromeusz tett közzé egy videót az interneten.

Ő arról híres, hogy rendszeresen szivárogtat ki technológiai infókat a Google-től, még mielőtt az amerikai cég hivatalosan bejelentené.

A mostani videójában az látható, hogy egy Nest Hub Max okos képernyőhöz közeledve egyszerűen kimondja a weather szót, mire a hangasszisztens azonnal sorolja az aktuális hőmérsékletet és a várható időjárást.

Ezután zenét kér, mire beindul a Spotify egyik dala, végül pedig Jan viccről érdeklődik, az asszisztens pedig felolvas egyet.

A szakértők találgatásai szerint a Nest Hub Max a már most is meglévő ultrahangos érzékelőjét használja az emberek közelségének érzékelésére.

Ezzel pásztázza a környezetét, s amikor valaki megérkezik, akkor elkezd figyelni a várható hangutasításra.

Egy tech magazin, az Ars Technica azt is megszellőztette, hogy a Google okos eszköze esetleg a kamerája Face Match eszközét használja, hogy felismerje az előtte álló személyt.

Az új fejlesztések adatvédelmi aggályokat is felvetnek. Az okos eszközök most ugyanis csak az úgynevezett wake word, felébresztő szó vagy mondat elhangzása esetén kezdenek figyelni.

Ha ez megváltozik, a jövőben olyan dolgokat is meghallhatnak, amit nem szeretnél.

Minden vélemény számít:

A Föld összes pingvinje az azóta elveszett nyolcadik kontinensről származik

Az első Lego Star Wars Holiday Special trailer viccesen egészíti ki az 1978-as klasszikust!