in

A Google Képek jövőre már nem kínál korlátlan tárhelyet a képeidhez

©Google

A Google bejelentette, hogy jövő évtől már nem kínál korlátlan tárhelyet a nagy felbontású képeid számára.

A vállalat blogbejegyzésében elmondta, hogy örül a még több emléknek, amit elhelyezel náluk, de be kellett vezetniük a korlátozásokat is.

A nagyobb tárhelyhez előfizetésre lesz szükséged

©Google

2021. június 1-étől a Google Képek szolgáltatásában azt a 15 GB tárhelyet használhatod el, amelyet megosztasz a vállalat más termékeivel.

Így ebből kell gazdálkodnod például a Gmailen és a Google Drive-on is. Ha ennél több helyre lenne szükséged, akkor a Google One csomagok közül választhatsz.

Ez a Google saját szolgáltatása, és jelenleg három csomagot kínál, ha magánfelhasználóként veszed igénybe. 690 forintos havi vagy 6900 forintos éves díjért 100 GB áll rendelkezésedre, ezt növelheted akár 2 TB-ra, havi 3590 vagy évi 35990 forintért.

A saját célú felhasználástól elválik a cég Google Workspace (korábban Google Suite) szolgáltatása, mellyel az amerikai vállalat a céges ügyfeleket célozza.

A változtatások csak azokat a fájlokat érintik, melyeket jövő június 1-től töltesz fel, a régebbi állományaidat nem.

A Google közlése szerint a felhasználók 80%-a amúgy sem használja ki az ingyenes 15 GB-ot, így nekik nem is lesznek változások.

Shimit Ben-Yair, a Google Photos alelnöke elmondta, tudják, hogy a soron következő módosítások meglepetésként érhetik a használókat.

Éppen emiatt szólnak ennyire előre, hogy mindenki megtehesse a szükséges lépéseket, melyekhez a Google minden segítséget megad.

Forrás: xda-developers.com

Minden vélemény számít:

A Porsche egy korábban már elvetett elektromos autó koncepcióautót jelentett be!

Jön az Űrhadosztály (Space Force) második évada a Netflixre!