in

A Google ismét felveszi a versenyt az óriás közösségi oldalakkal? Itt a legújabb Google közösségi hálózat!

A Google számos nagy bukása után, úgy tűnik a kereső óriás újra megpróbálja felvenni a versenyt a közösségi hálózatok piacán a legújabb Shoelace nevű alkalmazásával. Lássuk pontosan miről is van szó!

Shoelace – az új Google közösségi oldal

Ha visszatekintünk a múlt közösségi hálózatainak történéseire megfigyelhető, hogy a Google minden alkalommal meghiúsult kísérletet tett a közösségi oldalak létrehozásának piacán. Az Orkut, a Google Allo, a Google Wave és a Google+ nagy bukásai után a kereső óriás újra megpróbálja a közösségi hálózatokkal felvenni a versenyt a legújabb Shoelace nevű alkalmazásával.

Az új közösségi alkalmazást egy kisebb fejlesztő csoport hozta létre, amely az Area 120 névre hallgat és amely a Google egyik fejlesztési laboratóriuma is egyben. A Shoelace (cipőfűző) alapvetően egy közösségi hálózati platform, amely segít az embereknek abban, hogy kilépjenek a közösségi oldalak bent-ülős virtuális világából és néha offline állapotba kerüljenek. 

Alapvetően a közösségi platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan mindennapi tevékenységeket, programokat találjanak, amiket kedvelnek és olyan embereket is, akik ezeket a tevékenységeket előszeretettel végzik.

A Shoelace honlapja szerint a mobilalkalmazás hasznos lehet azok számára, akik a közelmúltban költöztek ismeretlen városokba, vagy akik találkozni szeretnének a környékbeli lakosokkal, akiknek hasonló az érdeklődési körük. 

Még mielőtt szeretnél regisztrálni: a Shoelace egyenlőre csak meghívásos alapon működik és teszt jelleggel csak New Yorki lakosok számára. A Magyarországi megjelenést még nem lehet tudni, de az már biztos, hogy a regisztrációhoz egy sima Google fiókra lesz majd szükséged és  a jelenlegi változata az applikációnak az  Android-eszközöket (v.8.0 vagy ennél újabb), illetve az iOS-t (v11.0 vagy ennél újabb) támogatja.

 

Minden vélemény számít:

Minden, amit a Facebook Libra kriptovalutáról tudni érdemes!

Top 3 legdrágább és leggyorsabb rendőrségi autó a világon!