in

A Google alkalmazásokat fejleszt az internetezni még nem tudó néptömegek számára

A Google már a jövőbe néz, és dedikált csapatot hozott létre azoknak az embereknek a célzására, akik ma még nem jutnak internethez, de hamarosan beléphetnek az online térbe.

A 300 főből álló Next Billion Users (NBU) projekt könnyen megérthető ikonokat és szövegezést állít össze az olyan területeken élőknek, akik az egyszerűbb eszközeik mellé sokszor még adatletöltési korlátozásokkal is számolhatnak.

Az ENSZ-hez tartozó Nemzetközi Távközlési Egyesület felmérése szerint 2019-ben a Föld lakosságának 46%-a nem használt internetet, és nagyjából ennyi ember nem rendelkezik még alapvető informatikai készségekkel sem.

Ők azok, akik nem tudnának elküldeni egy emailt vagy nem tudnának megnyitni egy dokumentumot sem.

A Google termékmenedzsmentjének igazgatója, Josh Woodward szerint ezeknek az embereknek teljesen más képességeik vannak, mint azoknak, akik már mindennap használják a laptopjaikat, számítógépeiket vagy okostelefonjaikat. Emiatt a Google-nek át kell gondolnia, hogyan szólítsa meg őket.

A nagyon egyszerű Nokia és Wiko mobilokon elérhető Camera Go alkalmazás egy jó példa az NBU fejlesztéseire.

Az idén márciusban kiadott app a projekt többi alkalmazásához csatlakozik, melyek között megtalálható a Gallery Go galéria és képszerkesztő, illetve az Assistant Go hang- és szövegsegéd.

Mindegyik szoftvert úgy alkották meg, hogy ne jelentsenek kihívást azoknak az embereknek sem, akik nincsenek hozzászokva a modern appok felépítéséhez, ikonjaihoz vagy működési módjához.

Forrás: wsj.com

Minden vélemény számít:

Az első Atari témájú hotel a videojáték imádók mennyországa lesz

Hamilton bebiztosította a történelmi jelentőségű 7. bajnoki címét a Törökországi győzelmével!