in

A Google AI csapatának új eszköze videókat generál a weboldalakból

©Google

A Google mesterséges intelligenciával foglalkozó AI csapata egy vadiúj eszközt készített, mely az URL2Video nevet kapta. Ennek segítségével videók készíthetők a weboldalakból, néhány kezdeti beállítás megadásával.

A Google Research keretein belül egy publikációt is kiadtak, melyben Peggy Chi, Zheng Sun, Katrina Panovich és Irfan Essa számolt be a fejlesztésükről.

Az URL2Video célja

A tanulmányban a szakemberek kifejtik, hogy a weboldalak saját látványvilággal és dizájn elemekkel rendelkeznek, melyekre a tulajdonosok nagyon sok energiát fordítanak. Ezek az elemek azonban nem jelennek meg más helyeken, főleg a videókból marad ki a branding.

Pedig a videók könnyen fogyaszthatók, jól felhasználhatók az információk átadására és könnyen alakítanak ki elköteleződést a vásárlókkal.

A szerkesztésük azonban nehézkes, nem csak idő kell hozzájuk, hanem pénz is. Eközben pedig figyelmet kellene szentelni a weboldalon megjelenő tartalmai elemek felhasználásának.

A weboldaltulajdonosok támogatására jött létre az URL2Video, amelyet mesterséges intelligencia működtet. Nem csak felismeri egy webhely fő építőkockáit, hanem videóvá is tudja alakítani őket.

Az URL2Video ki tudja gyűjteni a betűtípusokat, a sablonokat és az oldal elrendezésének részeit.

Ezután ezeket egy olyan sorrendbe rendezi, mintha képernyőmentések sorozatáról lenne szó. Ezekből generálja le végül a videót, amit aztán fel lehet használni az oldal promótálására.

Jelenleg még nincs arról információ, hogy pontosan mikortól lehet nyilvánosan hozzáférni az URL2Video eszközhöz.

Minden vélemény számít:

Az első Lego Star Wars Holiday Special trailer viccesen egészíti ki az 1978-as klasszikust!

A NASA újra kapcsolatba tudott lépni a 17 milliárd kilométerre lévő Voyager 2-vel