in

A Gmail új logót kap, amely sokkal inkább Google, mit az eddigi boríték logó!

©Google

A Google lecseréli ikonikus Gmail boríték logóját egy olyan dizájnra, amely sokkal jobban alkalmazkodik a többi Google termékhez. 

Az új Gmail logó most egy M, amely a Google központi kék, piros, sárga és zöld márka színeiből készült. Szorosabban illeszkedik a Google, a Google Maps, a Google Fotók, a Chrome és még sok más Google-termék hasonló logóihoz. 

Vége a boríték korszaknak jöhet az új logó design

A Fast Company jelentése szerint a Google fontolóra vette az M teljes elhagyását is vagy a Gmail piros színének teljes eltávolítását, de a felhasználói kutatásokban részt vevő emberek nem voltak elégedettek a változásokkal. 

A tanulmányok azonban segítettek a Google-nek felismerni, hogy a Gmail logó boríték része nem volt egy fontos tervezési elem, lehetővé téve a csapat számára, hogy kísérletezzen az M megtartásával és a Google hagyományos színpalettájának hozzáadásával.

Az új Gmail logó továbbra is túlnyomórészt vörösnek tűnik, egy kis sárga, zöld és kék érintéssel az M ívein. 

Ha a Google többi logója mellé tesszük, akkor viszonylag nehéz megkülönböztetni őket. A Google a Naptár, a Dokumentumok, a Meet és a Táblázatok logóit is átalakította, hogy megfeleljenek az új Gmail-kialakításnak.

Az új logók a Google G Suite szoftverének szélesebb körű megújításának részét képezik, amelyet most a Google Workspace-re fejlesztettek át. 

A Google megkísérli a Gmail, a Chat és a Docs központi helyre egyesítését, hogy jobban versenyezhessen a Microsoft Office integrált megközelítésével és különösen az Outlook e-mailjeivel.

Minden vélemény számít:

Milla Jovovich a nagy fegyvereket preferálja az első ‘Monster Hunter’ Akció-Fantasy filmelőzetesben!

2021 karácsonyára érkezik a Matrix 4! Minden, amit eddig tudunk a Matrix legújabb részéről!