in

A GM több mint 68000 darab elektromos autót hív vissza a tűzveszély miatt!

A General Motors 68667 Chevrolet Boltot hív vissza, miután több akkumulátor tűzről érkeztek jelentések az elektromos autóval kapcsolatban.

Az érintett elektromos autók 2017 és 2019 között készültek, és jelenleg is komoly vizsgálatok folynak az okok kiderítésére.

Ahogy a The Detroit News napilap beszámolt róla, legalább 5 Chevy Bolthoz köthető tűzesetről tudni, amely teljesen vagy majdnem teljesen feltöltött akkumulátorokkal történt.

Köztük hármat már az amerikai National Highway Traffic Safety Administration nevű hatóság is vizsgál, míg két esetben érkeztek hírek a füst belélegzése miatti sérülésekről. Az akkumulátorokat az LG dél-koreai gyárában készítették.

Az elektromos autók közül 50932 található Amerikában, a többi pedig más országokban. Az újság szerint az akkumulátor hibája miatt az autó füstölhet, vagy fel is gyulladhat, amitől az egész jármű kiéghet.

Szélsőséges esetekben pedig, ha a tulajdonos mélygarázsban vagy épület mellett parkol, akkor a lángok ezekre is átterjedhetnek.

A GM tanácsai a Chevy Bolt tulajdonosoknak

Míg a visszahívások tartanak, a Chevrolet tulajdonosoknak azt ajánlják, hogy az elektromos autó beállításánál adják meg, hogy a maximális töltöttség ne menjen 90% fölé.

Ha ezt pedig nem tudják megtenni, akkor ne parkoljanak garázsokban vagy épületek mellett, míg rájuk nem kerül sor a helyi szakszervízben.

Nem csak a GM-nek kellett visszahívnia elektromos autót, az Audi például 500 E-Tron SUV-ot, a kínai NIO pedig nagyjából 5000 ES8 SUV-ot rendelt vissza az akkumulátor tűzveszélyessége miatt.

Minden vélemény számít:

Az új ‘Wonder Woman 2’ filmelőzetes karácsonyi kiadással büszkélkedhet!

A hegyi kerékpározás sokkal jobban zavarja a vadakat, mint azt korábban hitték