in

A Ferrari juniorjai, Mick Schumacher és Callum Ilott debütálnak a következő F1-es hétvégén!

©formula1.com

Mick Schumacher a hétvégi hivatalos nagydíjon debütál az Alfa Romeóval a Nürburgringen – jelentette be a Ferrari.

Mick, a Forma-1 legenda Michael Schumacher fia, a Ferrari Pilóta Akadémia tagja és jelenleg vezeti az F2-bajnokságot csak két fordulóval a vége előtt, amit Bahreinben rendeznek meg novemberben és decemberben.

A 21 éves pilóta már korabeli Forma-1-es gépeket vezetett, tavaly egy Bahreinben tartott teszten a Ferrari SF90 volánja mögé ült és apja több korábbi autóját is vezette, köztük korábban a Ferrari F2004-et is a Mugelló versenypályán ebben a hónapban. 

Azonban most először indul el hivatalosan is F1-es versenyhétvégén az Németországi Eifel Nagydíjon, ahol az első szabadedzésen az Alfa Romeo C39-es autóját vezeti majd.

Schumacher pilótatársa, Callum Ilott és Robert Shwartzman szintén idén debütálnak, Ilott a Haas autóját vezeti az FP1-ben (első szabadedzésen) Nürburgringen, míg Shwartzman megkapja az esélyét a 2020-as bajnokság utolsó péntekjén, Abu-Dzabiban.

Az Alfa Romeo megerősítette, hogy Schumacher Antonio Giovinazzi autójába ül a jövő hónap elején a német pályán zajló első szabadedzésre.

Schumacher elmondta: „Nagyon örülök, hogy ezt a lehetőséget megkaptam a szabadezésen. Az a tény, hogy az első részvételem egy Forma-1-es hétvégén az otthoni közönségem előtt lesz a Nürburgringen, még különlegesebbé teszi ezt a pillanatot.

“Szeretnék köszönetet mondani az Alfa Romeo Racing csapatnak és a Ferrari Pilóta Akadémiának, hogy másfél évvel a Bahreinben tett közös tesztvezetésünk után lehetőséget kaptam arra, hogy még egy ízelítőt kapjak a Forma-1-ből.

“A következő tíz napban jól felkészülök, hogy a lehető legjobb munkát végezhessem a csapat számára és értékes adatokat gyűjtsek a hétvégére.”

Fred Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke hozzátette: „Kétségtelen, hogy Mick az egyik nagy tehetség az F2 sorozat soraiban és legújabb eredményei ezt meg is mutatták. Nyilvánvalóan gyors, de következetes és érett is a volán mögött – egy készülő bajnok minden jellemzője ez.”

Forrás: formula1.com

Minden vélemény számít:

Rejtett tavak hálózatára bukkantak a tudósok a Mars felszíne alatt!

2021-es Lamborghini Urus új merész megjelenést kap!