in

A Ferrari elnöke elismeri, hogy 2022-ig kell várni az újabb győzelmekhez

Scuderia Ferrari | FB

A 2020-as F1 szezon kezdete igen csak fájdalmas volt a Ferrari számára és rajongóik várhatják, hogy a híres olasz csapat visszatérjen a nyerő pozíciókba, mivel John Elkann a Ferrari elnöke is bevallja, hogy nem hiszi a piros autók versenyképesek legyenek 2022-ig.

Korábban a Ferrari F1 csapatfőnöke, Mattia Binotto elmondta, hogy a Ferrari projektet felül kell vizsgálni. Ez már gondolkodásba ejtő kijelentés volt, hiszen egy ilyen értékelés nem egyik napról a másikra történik, de a rajongók sem gondoltak arra, hogy a siker csak 2022-ben érheti el a Ferrari F1-es csapatát.

Az ambíciói teszteket követően a Mercedes ellen szerették volna felvenni a kesztyűt világbajnoki címért folytatott küzdelemben, ehelyett azonban a középpályára csúszott vissza a Ferrari, ugyanis aerodinamikai kialakításukkal rossz irányba mentek el.

John Elkann a Ferrari elnök nyilatkozatai

Elkann azt mondja, hogy most már arra koncentrálnak, hogy minden rendben legyen a 2022-es szabályváltoztatásokat követően – miközben hozzáteszi, hogy „teljes a bizalom” Mattia Binotto csapatfőnök iránt, 2020-as nehéz kezdet ellenére is.

Elkann a jelenlegi kihívást azzal a helyzettel hasonlította össze, amellyel a Ferrari az 1990-es években szembesült, hosszú időszak után nyertek.

“Hosszú út vár ránk” – mondta. “Amikor Todt 2000-ben elindította a (öt egymást követő címből állt) történelmi ciklust, egy olyan böjtből jöttünk, amely több mint 20 évig tartott, 1979-től.

“Időigényes volt a győzelem, attól az időponttól kezdve, amikor 1993-ban megérkezett és amikor visszahozta a Ferrarit a győzelemhez. A lényeg az, hogy a pályán és jó irányba haladunk, összetartást és stabilitást hozva, lépésről lépésre építve az áhított Ferrarit.”

A Ferrari jelenleg az ötödik a konstruktorok bajnokságában, közel 100 ponttal lemaradva a Mercedes versenyautóktól – akik a mindhárom eddigi verseny győztesei is.

Elkann brutálisan őszinte volt a Ferrari kudarcait illetően, mondván, hogy most tisztában vannak autójuk szerkezeti gyengeségeivel, amelyekkel csaknem egy évtizede élünk együtt”.

Hozzátette: “Volt egy sor szerkezeti gyengeség, amelyek egy ideje fennállnak a jármű aerodinamikájában és dinamikájában. A motor teljesítményét is elveszítettük. A valóság az, hogy autónk nem versenyképes. “ 

Forrás: fia.com | Scuderia Ferrari

Minden vélemény számít:

Hasznos útmutató a vállalkozásod célközönségének a megismeréséhez

Nyilatkozott Fourmaux ERC balesetével kapcsolatban – “apró hiba, óriási következményekkel”