in

A Disney valósághű robotjának szemébe nézve emberi tekintettel találkozhatsz

©Disney

A Disney Research bemutatta legújabb robotját, mely szinte ugyanolyan mimikával rendelkezik, mint az emberek.

Élethűen tudja leutánozni az apró fejmozdulatokat, a pislogást, a légzést és a szem gyors mozgását is. Ezek együtt egy olyan érzetet keltenek a szemlélőben, mintha igazi emberrel találkozna.

A Disney a saját témaparkjaiban használja majd a robotokat

A Disney azért készítette el a minden korábbinál élethűbb pillantással és mimikával rendelkező robot prototípusát, hogy a későbbiekben a témaparkjaiban használja.

A Realistic and Interactive Robot Gaze című tanulmányában a vállalat elmondja, hogy a fejlesztéseket a Disney Research és a Walt Disney Imagineering Team munkatársai végezték.

Két kutató is csatlakozott hozzájuk olyan híres műszaki egyetemekről, mint a California Institute of Technology (Caltech) és az University Of Illinois at Urbana-Champaign.

A kutatási anyagot kiegészítve, a Disney ugyanezzel a címmel egy videót is feltett a DisneyResearchHub nevű YouTube csatornájára.

Ebben a robot felfigyel a hozzá érkező emberre, felkapja a fejét, majd a szemeit ide-oda mozgatva méri fel, hogy kiről van szó. Eközben pislog, jobbra-balra dönti a fejét és igazán valósághűen viselkedik.

A Disney kutatói nem borították a robot fejét szintetikus bőrrel, így egyes részeken látszódnak a különféle alkatrészek.

Ezek mind a demonstráció célját szolgálják, de a hiányzó elemek pótlásával egy rendkívül valósághű, emberszerű robottal találkozhatsz a közeljövőben.

Forrás: la.disneyresearch.com

Minden vélemény számít:

Jurassic Wold Világuralom

Véget ért a Jurassic Wold: Világuralom forgatása! Kezdődnek az utómunkálatok!

2021-ben jön az Ifjú Wallander második évadja