in

A chicagói 7-ek tárgyalása első filmelőzetes – a főszerepben Sacha Baron Cohen

©Netflix

A Netflix kiadta Aaron Sorkin forgatókönyvíró filmjének első filmelőzetesét, amelynek címe A chicagói 7-ek tárgyalása (The Trial of the Chicago 7). 

Az igaz történet alapján készült film hét ember perét követi végig a békés tüntetések után, amelyek erőszakossá váltak az 1968-as chicagói Demokratikus Nemzeti Konventen.

Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Yahya Abdul-Mateen, Eddie Redmayne és Jeremy Strong a főszereplői a filmnek. 

©Netflix

További szereplői között ott szerepel Kelvin Harrison Jr, Frank Langella, William Hurt, Michael Keaton és John Carroll Lynch is.

Sorkin, az Oscar-díjas és az Emmy-díjas forgatókönyvíró írta és rendezte a háborúellenes és az állampolgári jogi mozgalom csúcspontján játszódó filmet. 

Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden és Bobby Seale aktivistákat követi végig, akik tiltakozó felvonulásokat szerveznek a demokrata kongresszus alatt. 

A békés tüntetések heves összecsapássá válnak a rendőrséggel és a Nemzeti Gárdával. Mind a négyet összeesküvéssel vádolták garázdaság felbujtására, és az ezt követő tárgyalás az Egyesült Államok történelmének egyik leghírhedtebb pere volt, amely négy és fél hónapig tartott.

A trailer betekintést enged Sorkin drámájába, a tárgyalóterem feszültségétől a bíróság lépcsőjéig, miközben a tüntetők azt skandálják, hogy „Az egész világ figyel”.

Sorkin eredetileg még 2007-ben írta a forgatókönyvet, majd elkövetkező években Sorkin módosította a forgatókönyvet.

A Paramount Pictures eredetileg 2020. szeptember 25-én, korlátozott kiadásban tervezte a film bemutatóját, de a koronavírus-járvány miatt a filmszínházi terveket félretették, és a Netflix lépett be a globális terjesztés érdekében.

A chicagói 7-ek tárgyalása október 16-án jelenik meg a Netflixen, és ezzel erős díjazási esélyekre is számít. 

A chicagói 7-ek tárgyalása moziplakát

A chicagói 7-ek tárgyalása filmelőzetes

Forrás: netflix.com

Minden vélemény számít:

Hamilton legyőzi Bottast és megnyeri az őrült Toszkán Nagydíjat!

Megérkezett a Föld legjobban gyorsuló autója! Itt a villámgyors Aspark Owl!