in

A Bugatti vadonatúj hiperautója 1825 lóerős és 500 km/h-ra képes!

©Bugatti

A Bugatti Bolide az, ami akkor történik, amikor a Bugatti egy igazi versenyautót épít a 8,0 literes W16-os motorja köré.

©Bugatti

Korábban már szó esett róla, hogy a Bugatti új hiperautója érkezik hamarosan. A hét elején egy álcázott, X-szárnyú hátsó lámpával ellátott hiperautót láttak körözni egy versenypályán, ezért sokan feltételezték, hogy az új Bugatti volt és igazuk is volt.

A francia márka most mutatta be a legújabb és végleges modellt, amely egy 8,0 literes W16 köré épült és amely a Veyron óta minden figyelmet megérdemel. 

Az előző nagy modellektől eltérően a Bolide – franciául “versenyautó” – célja a teljesítmény maximalizálása azáltal, hogy a motor abszurd erőteljes dallamát ultrakönnyű járművön futtatja.

©Bugatti

“A Bolide a végső válasz arra a kérdésre, hogy mi lenne, ha a Bugatti olyan versenypálya-központú hiper sportautót gyártana, amely megfelel az FIA biztonsági követelményeinek” – magyarázta Stefan Ellrott, a műszaki fejlesztésért felelős vezető.

“Az eredmény: a lehető legkisebb és legkönnyebb kaszni egy lélegzetelállító teljesítményű jármű számára, amely lehetővé teszi a W16 számára, hogy valóban az előtérbe kerüljön.”

©Bugatti

A Bugatti azt állítja, hogy a Bolide könnyű szénszálas-pilótafülkéje szakítószilárdsága és tömegaránya csak a légi közlekedésben érhető el. 

A csavarok, rögzítőelemek és egyéb funkcionális alkatrészek 3D nyomtatású titánból készülnek. 

A Forma 1 stílusú kerámia tárcsafékek, magnézium kerekek és a vízszintes lengéscsillapítókba rejtett olajtartályokkal ellátott tolórúd felfüggesztési rendszer biztosítja a pontos kezelhetőséget, miközben tovább csökkenti a súlyt.

A W16 négy új fejlesztésű, speciálisan ellátott turbófeltöltőt is kapott, hogy nagyobb motorfordulatszám mellett nagyobb nyomást és erőt tudjon létrehozni. 

Ezek a mérnöki teljesítmények a számokban tetőznek ki. Az 1240 kilogrammos hiperautó csaknem 500 km/h-ás végsebességet és 1825 lóerőt produkál. 


Forrás: bugatti.com

Minden vélemény számít:

Az Alice Határországban manga képregény élő akció sorozatot kap a Netflixtől decemberben!

Az Alice Határországban manga képregény élő akció-thriller sorozatot kap a Netflixtől decemberben!

A Korona 4. évad

A Korona 4. évadjának filmelőzetese felfedi a királyi mese sötét oldalának történetét!