in

A Bugatti következő hiperautója hamarabb jön, mint azt gondoltuk?

Rendkívüli hír jelent meg nemrég a világhírű Bugatti jövőjével kapcsolatban, ami sokunkat meglepett, annak ellenére, hogy változás szele már elért a rajongókhoz is. 

Noha nem volt hivatalos a megkötendő megállapodás és egyik fél sem volt hajlandó kommentálni, a Volkswagen-csoport és a Rimac Automobili állítólag tárgyalnak egy olyan üzletről, amely szerint a VW eladja az ultramagas teljesítményű Bugatti márkáját a teljesen elektromos jármű- és technológia gyártó Horvát vállalatnak. 

Ennek egyik lehetséges oka lehet a német autógyártó azon vágya, hogy előmozdítsa villamosítási fókuszát és ne rontsa ezt el egy márka, amely nem erre szakosodott. 

A Porsche, a VW-csoport márkája, már 15,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Rimacban, és a hírek szerint a VW és a Porsche 49 százalékos részesedésért cserélhetné el a Bugattit.

De, hogy tovább feszítsük a kedélyeket, most ismét megjelent egy újabb Bugatti pletyka, amely történetesen szintén magában foglalja Rimacot.

A The Supercar Blog szerint további források azt állítják, hogy a Bugatti már a következő hónapban felfedhet egy teljesen elektromos hiperautót. 

Ez a meg nem nevezett és még mindig meg nem erősített jármű “a jövő technológiai bemutatójaként szolgál”.

A Bugatti-Rimac múlt heti jelentése azt is megemlítette, hogy a Bugatti vezérigazgatója, Stephan Winkelmann zöld utat adhat októberben az abszolút vad Vision Le Mans koncepció gyártási változatának. 

Na de felhasználhatja-e már a Rimac forrásból származó akkumulátor technológiát és más kapcsolódó elektromos autó alkatrészeket a Bugatti? Ez minden bizonnyal így lesz, ha azt feltételezzük, hogy ezek a jelentések pontosak.

Egy másik válasz nélküli kérdés az, hogy egyszeri alkotást nézünk-e, vagy valami nagyon korlátozott számban gyártott elektromos hiperautóról lesz szó. 

Mindenesetre a teljesen elektromos jármű piacra való belépést egy új teret jelent a márkának. A Bugattinak a későbbi riválisokkal is meg kell küzdenie, nevezetesen a készülő második generációs Tesla Roadsterrel, amely állítólagos 1,9 másodperc alatt gyorsul 100 Km/h-ra. 

Ha a Bugatti valóban Rimac ellenőrzése alá kerül, akkor ez a feltételezett jövő havi esemény is lehet az az idő és hely, ahol hivatalosan is bejelentik ezt a hírt, de ez pusztán csak spekuláció a részünkről. Nem kétséges, hogy valami nagy dolog fog történni a Bugatti háza táján és kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Minden vélemény számít:

Modernkori gegekkel hódít a legújabb magyar rajzfilmsorozat!

Újabb képek érkeztek az Avatar 2 forgatásáról!