A Bosszúállók: Végjáték több mint 900 millió dollárt kaszált egy év alatt

Ezen a hétvégén van a Bosszúállók: Végjáték rekordot döntő megjelenésének egy éves évfordulója. 

A bombasiker diadala jól dokumentálva volt már a megjelenés első hetében ugyanis 1,2 milliárd dollárt hozott a készítőknek az Egyesült Államokban, de a világsiker sem váratott magára, hiszen világszerte 2,777 milliárd dollárt kaszáltak a filmmel. Ezeknek a számoknak köszönhetően a Bosszúállók: Végjáték film lett a minden idők legmagasabb bevételét beszerző filmje.

A Deadline jelentése szerint a bombasiker 900 millió dollár nyereséget ért el. Ez lényegesen több volt a korábbi becsléseknél, mivel a Disney elvárása szerint a Végjáték valahol a 600 millió dollár és 650 millió dollár közé estek. 

EZT IS OLVASD EL: David Spade a The Wrong Missy vígjáték főszereplője

A Disney nyilvánvalóan örült az óriási pénzösszegnek, amelyet a Végjáték nekik nyújtott, de a legjobban talán annak örülnek, hogy megoszthatták az örömüket és a nyereséget a színészekkel, akik elősegítették a Marvel Cinematic Universe (MCU) hatalmas popkultúra-árucikké válását.

Lássuk kinek mennyit fizettek. Robert Downey Jr-nak 55 millió dollárt fizettek ki a Bosszúállók profitjából és még 20 millió dollárt kapott visszamenőleg a Vasember előzetes szerepéért. Ez azt jelenti, hogy Downey körülbelül 275 millió dollárt keresett összesen az MCU-ban.

A többi Marvel színész pénztárcája sem reagált rosszul a filmre, mivel bónuszt is kaptak. A Deadline jelentése szerint végül 175 millió dollárt osztottak szét Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Paul Rudd és az Avengers csapat többi része között.

Forrás: deadline.com

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?