in

A BMW kilenc új elektromos autót dob ​​piacra 2025-ig!

©BMW

Jelenleg a BMW kínálatában az egyetlen teljesen elektromos autó modell a BMW i3, amely 2013 óta van forgalomban. 

Ez a felállás azonban hamarosan megváltozik, mivel a bajor autógyártó arra készül, hogy a lehető leghamarabb bővítse elektromos autó sorozatát és utolérje a versenytársakat. 

Az Autocar magazin információi szerint a BMW akár kilenc új elektromos autó bevezetését is tervezi a „Power of Choice” fenntarthatósági terve keretében.

©BMW

Ennek a tervnek a részeként a bajor autógyártó több, mint hétmillió plug-in hibrid és teljes egészében elektromos jármű eladását tűzte ki célul 2030 végéig. 

A BMW-csoport a mai napig több mint 500.000 elektromos modellt adott el a BMW és a Mini márkákat számba-véve, de ez az adat 2021 végére várhatóan megduplázódik majd az új elektromos és plug-in hibrid modellek bevezetésével. 

A szigorúbb károsanyag-kibocsátási célok mellett ezek az új modellbemutatók lehetővé teszik a BMW számára, hogy versenybe szállhasson az Audi, a Jaguar, a Lexus, a Mercedes-Benz, a Volkswagen és a Tesla versenytársaival.

Az elkövetkező tíz évben a BMW 4,6 millió teljesen elektromos jármű eladására számít – ez átlagosan évi 460.000 jármű, ami egy hatalmas növekedést jelentene, tekintve, hogy tavaly 42.249 darabot adott el az i3 modellekből.

Milyen elektromos autó modellekre számíthatunk a BMW-től a következő tíz évben? 

©BMW

Néhány modellt már hivatalosan is megerősítettek, de van néhány meglepetés is köztük. A júliusi debütálás után a BMW iX3 2021 nyarán kerül forgalomba.

Ezt követi a 3-as riválisa a BMW i4 és a BMW iNext széria változata jelenik meg, amelyet állítólag iX-nek fognak nevezni és akár 740 kilométeres hatótávolságot is bír. 

Az i3 cseréje az iX1 nevű BMW X1 crossover elektromos változata lesz, amely vetekszik a Volkswagen ID.3-mal, míg az i5 és i7 a következő generációs 5-ös és 7-es szedánokra épül. 

Előbbi egy elektromos szedán lesz, amely riválisa lesz a sorozatgyártású Volkswagen ID Vizzionnak és a Mercedes-Benz EQE-nek.

©BMW

Az Autocar forrásai szerint a jelenlegi 3-as szedán teljesen elektromos változattal jelenik meg a piacon, amely megőrzi az i3 nevet, amikor befejezik a jelenlegi elektromos ferdehátú gyártást. 

Ezenkívül a Mini is azt tervezi, hogy kiterjeszti elektromos autó sorozatát a Cooper SE-n túl, legalább két új elektromos autóval, két új elektromos SUV-val az iX1 és iX3 modellek alapján.

Minden vélemény számít:

Danny Trejo egy démonvadász pap Az utolsó ördögűző (The Last Exorcist) filmelőzetesében!

A Porsche szintetikus üzemanyagokkal folytatja küldetését a belsőégésű motorok megmentéséért!