in

A 8 leghasznosabb Chrome-bővítmény WordPress-re

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a WordPress keretrendszer népszerűsége a Google böngészőjének bővítményfejlesztőit is utolérte.

Gombamód szaporodnak ugyanis a Chrome webáruházban található, WordPress-re fejlesztett alkalmazások, ami felhasználói szemmel igencsak üdvözlendő. Nézzük ezek közül a 8 leghasznosabbat.

1. WPSniffer

A WPSniffer egy aprócska kiterjesztés, amely felismeri és beazonosítja egy webhely aktív WordPress sablonját, és azonnal össze is linkel a fejlesztővel. Ezzel megspóroljuk azt az idegfeszítő munkát, hogy a forráskódban kelljen turkálni a sablon neve után.

2. WordPress Admin Bar Control

A kiterjesztés segítségével a blogger pillanatok alatt hozhat létre új bejegyzést, illetve szerkesztheti a már meglévőket. A WordPress Admin Bar Control lehetőséget ad az Admin bar testreszabására is. (Felső, fekete vízszintes sáv, ami gyakran az idegeire megy a felhasználóknak.)

3. WP Sandbox

A WP Sandbox egy könnyen használható, praktikus Chrome-kiterjesztés, mely egy gombnyomással lehetővé teszi az új, teljes funkcióval rendelkező WordPress telepítését. A bővítmény segítségével másolatot is készíthető a WP weboldalról.

4. WordPress Admin Switcher

A WordPress Admin Switcher egy roppant egyszerű, ám annál hasznosabb plugin, amely megkönnyíti a WordPress Vezérlőpult és a weboldal kezdőlapja közötti váltást. A kiterjesztés nem tesz mást, mint létrehoz egy billentyűkombinációt, mely a Ctrl + Shift + A együttes lenyomásával:

  • a Vezérlőpultról a weboldalra vált
  • a weboldalról a Vezérlőpultra vált.

Oké, nem ettől a bővítménytől fog kitörni az ezeréves béke a világban, de azért elég kényelmes alkalmazás.

5. WPintel – WordPress Vulnerability Scanner

Egy igen hasznos eszköz következik a listán, ez pedig nem más, mint a WPintel, ami segítségével számos információ szerezhető be egy WordPress weboldalról. A kiterjesztés képet ad az

  • ismert biztonsági résekről a honlapon található WordPress verzióval kapcsolatban
  • azonosítja, hogy mely sablonok és bővítmények vannak használatban a weboldalon
  • feltárja a felhasználónév variációkat (felhasználói név – megjelenített név)
  • detektálja a regisztráció lehetőségét.

6. WhatRuns

A WhatRuns egy érdekes bővítmény, mely kissé túlmutat a WordPress keretein. Az alkalmazás ugyanis kísérletet tesz minden olyan szoftver azonosítására, amit a webhely futtat. Így például játszi könnyedséggel felismeri a közösségi oldalak scriptjeit, de nem okoznak gondot a fontok vagy a különböző program keretrendszerek azonosításai sem.

7. WordPress Site Manager

Az alkalmazás a több WordPress webhelyet együttesen kezelő oldalgazdáknak lehet kincset érő segítség. Alapvetően egy nagyon egyszerű megoldással operál: a kiterjesztés lehetővé teszi a webhelyek fontos oldalaira (adminisztrációs felület, bejegyzés létrehozása, űrlapok kezelés, stb.) mutató linkek eltárolását, majd gyors elérését.

8. Google Dokumentumok

Ez technikailag nem egy Chrome-kiterjesztés, ugyanakkor a mindennapi WordPress-szel történő munka során elengedhetetlen. A Jetpack bővítmény használatával lehetőség nyílik arra, hogy a Google Dokumentumokból közvetlenül lehessen bejegyzéseket közzétenni a WordPress weboldalon.

Minden vélemény számít:

A világ 7 legveszélyesebb útja fantasztikus látvánnyal várja a kalandorokat!

Semmi ok a pánikra, csak a természet szórakozik Csernobil közelében!