in

A 8 legelőnytelenebb kézfogás

Szinte mindenki tudja, hogy egy kapcsolat sorsa az első percekben dől el, mégis kevesen vannak tisztában azzal, hogy ők maguk milyen benyomást tesznek egy idegenre az első találkozáskor. A továbbiakban a legrosszabb benyomást keltő kézfogásokat mutatjuk be, melyeket ajánlott elkerülni.

Így soha ne fogjunk kezet …

  1. Döglött hal

Ezt a kézfogástípust gyenge jellemmel azonosítjuk. Azt az érzést kelti a partnerben, hogy az illető nem örül a találkozásnak. Hideg, nyirkos keze, melyet erőtlenül belehelyez tenyerébe, visszataszító és valóban egy élettelen halra emlékeztet.

  1. Satu

Aki így fog kezet, az lefelé néző tenyerével egy lefelé irányuló hirtelen mozdulattal erősen szorítja meg partnere kezét. Ez egy csöndesen erőszakos gesztusnak minősül, melyet általában üzletemberek alkalmaznak és azt üzenik vele, hogy a kezükben van az irányítás. De, mint tudjuk, a legjobb védekezés a támadás – sokszor azok alkalmazzák, akik valójában gyengének érzik magukat és félnek.

  1. Kézroppantás

Ez a satu nagytestvére; agresszív személyiségre utaló kézfogástípus, amely az előnyös helyzettel való visszaélést jelenti. Ebben az esetben szerencsés az, akinek nincs gyűrűje.

  1. Az ujjak megmarkolása

Ez a kézfogás férfi és nő találkozásánál nagyon gyakori, amikor mindkét fél bizonytalan és tulajdonképpen csak az ujjakat sikerül megfogni a távolságtartás, a kevés önbizalom és a nem egyforma személyes tér miatt.

  1. A mereven kinyújtott kar

Ez szintén egy agresszív kézfogás fajta, melynek célja a személyes tértől való távolságtartás. Gyakran párosul előrehajlással és féllábon való egyensúlyozással.

  1. Dugóhúzó

A rámenős emberek kézfogása. Erős markolásból és egy vad rántásból áll – a saját területre való “rángatás”. Olyan személyiségre utal, aki csak saját területén érzi biztonságban magát és úgy akar a partnerén felülkerekedni, hogy kibillenti egyensúlyából.

  1. Biciklipumpa vagy nyomókút

Az előzőhöz hasonlóan ez a kézfogás is rángatásokból áll. Hét rángatás még elfogadható, de van aki képtelen abbahagyni.

  1. Leveszöldség

A döglött hal távoli rokona, csak merevebb és kevésbé nyirkos. Szintén jellegtelen személyre utal.

Mint láttuk, nagyon sok múlik egy kézfogáson, számtalan tudat alatti üzenete van, így már az első benyomást is könnyen el lehet rontani. Azonban egy kis tudatossággal és gyakorlással már az első pillanatban magabiztos, kedvező benyomást kelhetünk magunkról. A tízpontos kézfogáshoz nem kell más, csak egy függőlegesen tartott tenyér és a partner szorításához igazodó erő, valamint természetesen a szemkontaktus.

 

Minden vélemény számít:

Az ambivertált személyiségtípus

A Proust-effektus