in

A 700 lóerős Mercedes R63 AMG a világ leggyorsabb egyterűje!

©Optima Batteries

Amikor a gyorsaságra gondolunk, nem feltétlenül az egyterű autók jutnak eszünkbe legelőször, de a múltban már felbukkant néhány gyors családi autó, ezért meg se lepődünk ezen. 

A Mercedes-Benz R-osztályának R63 AMG modellje teljes mértékben kiemelkedik ezek közül, hiszen ez egy olyan autó, amely egy rettenetes külsővel rendelkezett a megjelenéskor a kritikusok szerint és az idő múlásával sem változott az átlagos kinézete.

Azonban nem minden a külső. A motorháztető alatt a Mercedes-Benz CLK 63-as, 6,2 literes, V8-as motorja robog, ami 503 lóerővel és 250 km/h maximális sebességével rendelkezik, de most van még egy ennél is őrültebb verzió, amelyet a világ leggyorsabb egyterűjére módosítottak.

Az Optima Batteries az R63 AMG-t egy lényegesen másik szintre emelte. A Weistec Engineering segítségével végrehajtották a projektet, amelynek a célja az autó gyorsabbá tétele volt. 

Így a családi autó most egy 700 lóerővel rendelkezik, ami megközelíti sok sportautó teljesítményét is. 

A versenyző, Tanner Foust pilótával a kormánynál a módosított R63 266,34 km/h sebességre volt képes, ezáltal a bolygó leggyorsabb egyterűje lett.

A sikeres rekordkísérletre augusztus 7-én került sor az Optima Batteries akkumulátor gyártó cég marketing kampányának részeként. 

Remélhetőleg nem ez volt az utolsó alkalom, amikor a módosított egyterűt működés közben látjuk, mivel nagyon kíváncsi vagyunk arra, hogy vajon az R63 még ennél is gyorsabban megy-e. 

Forrás: optimabatteries.com

Minden vélemény számít:

Ezért érdemes elkezdened a súlyzós edzést (akár otthon is)!

Cobra Kai filmelőzetes – A Netflixre költözik a Karate kölyök spin-off sorozata!