in

A 30 feletti öltözködés 7 aranyszabálya

Bár sokan krízisként élik meg a harmadik X-et, és ez öltözködésükön is megmutatkozik, azért a helyzet nem annyira tragikus. Mire ez az ominózus évtized elérkezik, már tisztában vagy azzal, hogy mely ruhadarabok állnak jól, mit viselsz szívesen, mi az, ami esetleg már nem tükrözi a személyiségedet. Ez pedig előny a jövőre nézve.

Az életed mostanra vélhetően gyökeresen megváltozott: munkába álltál, esetleg családot is alapítottál már, így néhány dolog óhatatlanul visszaszorult a hétköznapjaidban. Valószínűleg a tükör előtt sem töltesz el annyi időt reggelenként, mint egykor, és örülsz, ha akad 10 perced arra, hogy rendesen megborotválkozz.

Az alábbiakban következzék 7 olyan aranyszabály, mely segít levenni a terhet a válladról a 30 feletti öltözködés kapcsán.

1. A felbecsülhetetlen idő

Ahogy a fentiekben is szó esett róla, az idő az évek múlásával egyre nagyobb kinccsé válik. Talán szökő évente egyszer adódik rá lehetőséged, hogy egy egész napot szánj a ruházkodásra, de a jellemzőbb inkább az, hogy munkából hazafelé intézed a vásárlást.

Az online üzlet az elfoglalt ember legjobb barátja. Ha tisztában vagy a méreteiddel, konkrét elképzelésed van a ruhaválasztás terén, akkor nem is kérdés, hogy az internetes vásárlás a legjobb megoldás a számodra.

2. Legyen egy öltönyöd


Felejtsd el a szalagavatóra, bankettre és érettségire a hipermarket ruházati részlegéből vásárolt zakót és öltönynadrágot. 30 felett egy férfinak szüksége van legalább egy, méretre készült elegáns öltönyre. (Ha a munkád megköveteli, akkor akár többre is.)

3. A cipőválasztás

Nehéz döntés, de itt az ideje meghozni: az elnyűtt, szakadt tornacipő helyett szerezz be egy-két stílusosabb lábbelit. A fő szempont a kényelem, illetve a jó légáteresztés legyen.

Nyárra tökéletes választás egy könnyű szövetcipő, míg a hidegebb időkre egy barna vagy fekete bőrcipő lehet a megfelelő.

4. Térd alá érő rövidnadrágok

30 felett a sortok, térd fölé érő rövidnadrágok jórészt már csak otthon, illetve sportoláshoz képzelhetők el.

Noha nem minden munkahelyen van erre írásban lefektetett etikett, azért egy irodában, pláne egy ügyfélszolgálaton igen-igen megdöbbenésre okot adók lehetnek ezek a ruhadarabok.

5. Az életre szóló kiegészítők beszerzése

A harmadik X után a férfi valahogy elkezd ragaszkodni a kis apróságaihoz. A mandzsettagombjaihoz, a bőr pénztárcájához, az ezüst öngyújtójához, illetve egy sor dologhoz, amik meghatározzák őt. Ezek a darabok valóban végigkísérnek az életeden, így nem is érdemes spórolni rajtuk. (Vagy még jobb opció felírni a születésnapi, karácsonyi kívánságlistára.)

6. Vásárolj kevesebbet, de minőséget

Tudtad, hogy az olajipart követően a második legnagyobb környezetszennyező üzletág a ruhaipar? A festéshez, színezéshez használt vegyszerek javarészt a tavakba, folyókba és a földbe kerülnek, elpusztítva ezzel az ott található élővilágot. Ez az egyik lényeges szempont.

Másrészt viszont a minőségi alapanyagból készült ruhadarabok sokkal jobban szellőznek, nem irritálják a bőrödet, így viseletük is sokkal kényelmesebb, komfortosabb. Harmadrészt pedig időt spórolhatsz meg, ha nem kell folyamatosan a ruhatáradat cserélni a gyenge minőségű, hamar tönkremenő darabok miatt.

7. Érezd jól magad a bőrödben

Most, hogy már nem kell kényszert érezned aziránt, hogy kedvenc együttesed pólóját hord, hogy megfelelj a középiskolában hódoló trendeknek, itt az ideje, hogy kialakítsd a saját stílusod. Végül is a ruházat és a kiegészítők téged szolgálnak, nem pedig te szolgálod azokat.

Minden vélemény számít:

110 millió éves dinoszaurusz “múmiára” bukkantak Kanadában!

A kegyetlen igazság a mindennapi hazugságokról!