in

A 2022-es Volkswagen Golf R 315 lóerővel és kézi sebességváltóval is érkezik!

©Volkswagen

Magától értetődik, hogy az egész világon nagy a várakozás az új Volkswagen Golf 8 iránt. A Golf R, a Volkswagen Golf sorozat nagy teljesítményű változata, amelyről már tudtuk, hogy ez lesz a legerősebb a piacon. 

©Volkswagen

Azt is tudtuk, hogy kézi sebességváltót lehet választani a tartomány csúcsához tartozó Golfhoz, de amíg a Volkswagen nem erősítette meg a műszaki részleteket, addig nem lehettünk biztosak semmiben.

Nos, eljött a nagy nap: a 2022-es Volkswagen Golf R, amelynek műszaki adatait most hivatalosan is megerősített a gyártó, 2,0 literes turbófeltöltős motorral rendelkezik, amely 315 lóerőt produkál. 

Ennél is jobb, hogy a Golf R-t hatfokozatú kézi váltóval kínálják, de egy opcionális hétfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automata váltó is elérhető lesz, valamint a szokásos 4Motion összkerék-meghajtó rendszer is.

©Volkswagen

Az új Golf 27 lóerővel több, mint a korábbi Golf R és 310 Nm nyomatékkal rendelkezik. A legújabb Golf R mindössze 4,7 másodperc alatt éri el a 100 km / órát, a maximális sebessége pedig 250 km / óra. 

A Golf újonnan átdolgozott AWD rendszere nemcsak az első / hátsó tengelyek, hanem az egyes hátsó kerekek között is elosztja az energiát. 

A kanyarokban a nyomaték akár 100 százaléka is elküldhető a külső keréknek, ami csökkenti az alulkormányzottságot és mozgékonyabb kezelhetőséget eredményez.

©Volkswagen

A továbbfejlesztett fékrendszer egy kétdugattyús alumínium féknyeregből áll, amelyek mindkét oldalon 60% -kal csökkentik a tömegét. 

Az új Vehicle Dynamics Manager egy menetdinamikai vezérlőrendszer, amely kezeli az elektronikus differenciálzárakat, a 4Motion AWD rendszert és még sok mást a kanyarodás képességének javítása érdekében. 

Az árképzést még nem tették közzé, az új Golf R az év vége felé, 2022-es modellként kerül forgalomba.

Minden vélemény számít:

A Call of Duty: Black Ops Cold War akár 250 GB-ot is elfoglal a gépeden!

A Harley-Davidson Serial 1 néven elektromos kerékpárok gyártásába fog!