in

A 2022-es Chevrolet Corvette Z06 egy visító V8-as motor csomaggal érkezik

©MotorTrend

Az új Corvette Z06 magasabb fordulatszámú motorral érkezik, mint egy Lamborghini Aventador SVJ

Az idén megjelenő C8 Chevrolet Corvette Stingray csak a kezdete az új középmotoros korszaknak az elismert amerikai sportautó számára. 

©MotorTrend

A 6,2 literes V8-as motor 495 lóerőt és 465 Nm nyomatékot küld a hátsó kerekekre, ezzel az új Stingray teljesítménye egyenesen megdöbbentő.

Azonban a valódi sikert az új Corvette Z06 hozza el az autógyártó cégnek, hiszen ugyanazt az 5,5 literes, V8-as motort fogja használni, mint a C8.R versenyautó.

©Chevrolet

Két hónappal ezelőtt egy Corvette Z06 prototípust kaptak videóra, amely a General Motors kijáratánál gyorsult fel. Az alábbi videóban meghallgathatod a V8-as motor dicsőséges sikolyát. 

A Motor Trend magazin szerint a Corvette Z06 hajtókarja 9000 fordulat/perc fordulatszámon is járhat, ezzel a sorozatgyártású autók egyik legmagasabb fordulatszámú motorjává válik. 

Ez magasabb, mint a V12-es motor, amely a Lamborghini Aventador SVJ-t hajtja meg, amely 8700 fordulat/perc sebességgel fog sikítani. 

Ami a kimenetet illeti, a V8 hajtókar várhatóan körülbelül 625 lóerőt és több mint 400 Nm nyomatékot fog produkálni. 

Ezzel sajnos nem pipálja le a jelenlegi Z06-ot, amely 650 lóerős és 650 Nm nyomatékot produkál egy 6,2 literes V8-ból, de ez még mindig szuperautó teljesítmény szintnek számít egy 5,5 literes motortól.

Még nincs hivatalos bejelentés a megjelenésről, de az új Corvette Z06 várhatóan valamikor 2021-ben debütál.

Minden vélemény számít:

‘A bébiszitter ‑ A kárhozottak királynője’ filmelőzetese bemutatja a Netflix horror-vígjátékának folytatását!

Hamilton mesteri negyedik győzelmet szerez Spa-ban – a Renault szárnyalt – a Ferrari csúnyán szerepelt