in

A 2021-es Maserati MC20 egy középmotoros szuperautó, amellyel a márka újjáélesztésére számít a gyártó!

©Maserati

A 2021-es Maserati MC20 szuperautót egyik napról a másikra dobták piacra, és ezzel egy új fejezet kezdődik az olasz sportautók gyártója számára.

A kétüléses Maserati közepére szerelt motorja 730 Nm 3,0 literes ikerturbós V6-os motorral rendelkezik – ez az első motor, amelyet két évtized alatt kifejlesztett és gyártott a cég. 

A nyolcfokozatú kettős kuplungos sebességváltóval ellátott V6-os 2,9 másodperc alatt hajtja az autót nulláról 100 km/h-ra.

©Maserati

A hajtás a hátsó kerekeken keresztül korlátozott csúszású differenciálművön keresztül elérhető.

A szuper autó élményének teljesítése érdekében a Maserati MC20 „pillangós” ajtókkal rendelkezik.

©Maserati

A 20 colos kerekek elöl 380 mm-es féktárcsákat és hatdugattyús Brembo féknyergeket, hátul pedig négydugattyús féknyereggel ellátott 350 mm-es féktárcsákat rejtenek. A vásárlók választhatnak carbon fékeket is a megállási teljesítmény javítása érdekében.

©Maserati

Belül az alapbelső 10 colos digitális műszercsoportot és 10 colos információs panelt használ Alexa intelligens asszisztenssel. A szénszál, a bőr és az alcantara jellemzői a belső térnek, és a vezető négy vezetési mód közül választhat.

©Maserati

A Maserati szerint az MC20 teljesen elektromos változata is jön a jövőben, amely még gyorsabb 0–100 km/h-ra gyorsulási időt és 325 kilométeres hatótávolságot kínál.

A Maserati MC20 csak a kezdet!

Alig két évig tartott a fejlesztése, a szuperautót eleve úgy tervezték, hogy kabrió karosszériában kínálják, amelyet várhatóan 2021-ben fognak forgalomba hozni.

©Maserati

Az MC20 egy új fejezet kezdetét jelenti a Maserati számára, az olasz autógyártó vállalat összesen tíz új modellt ad ki 2023 vége előtt.

Új, közepes méretű terepjáró érkezik 2021 elején, a Maserati közösségi médiája új Gran Tursimo kupét is ígért, várhatóan az MC20 kabrió felfedése után.

2022-ben egy teljesen új Maserati Quattroporte-t jelentenek be, amelyet 2023-ban egy teljesen új Levante terepjáró követ.

Az árképzést ebben a szakaszban még nem jelentették be, de a 2021-es Maserati MC20 várhatóan versenyezni fog a Lamborghini Huracan és a Ferrari hamarosan megjelenő V6 hibriddel.

Forrás: maserati.com

Minden vélemény számít:

Rossz hír a démonbaba kedvelőinek – A Chucky sorozat gyártását jövő évig elhalasztották!

Adam Sandler a ‘Hubie, a halloween hőse’ filmmel tér vissza a Netflix képernyőjére!