in

A 2021-es Maserati Ghibli Hibrid első a sorban az olasz gyártó elektromos autói közül!

Maserati

Mielőtt a Maserati elindítja a Tesla-célzó, két másodperces Alfieri gyártását, a Modenai székhelyű olasz autógyár piacra dobja első elektromos autóját.

A Maserati Ghibli hibrid visszafogottabb, mint más olasz teljesítmény-hibridek, például a Ferrari SF90 Stradale vagy a Lamborghini Sian. A turbófeltöltéssel ellátott, 2,0 literes motor négy hengerét egy elektromos motor segíti, amely egy 48 voltos akkumulátorból táplálja az energiát.

Maserati

Az összesen 330 lóerős autó egy nyolcsebességes automata sebességváltóval gyorsul 5,7 másodpercen alatt 100 km/h-ra és 255 km/h-ra lesz képes a végsebességét illetően.

Maserati

A teljesítmény helyett a Maserati azt akarja, hogy a Ghibli egyensúlyt teremtsen a “teljesítmény, a hatékonyság és a vezetési élmény” között. 

Az autó kinézete sem teljesen extra hatást nyújt, hiszen olyan profillal rendelkezik, amely a 90-es évek végének 3200 GT modelljéhez igazodik. 

Maserati

A Ghibli Hibrid az új Maserati Connect program debütálása is egyben, amely lehetővé teszi a jármű szoftverének és biztonsági rendszereinek úton történő frissítését. 

Maserati

A vezetőfülke a Maserati Intelligent Assistant multimédiás rendszer legújabb iterációjával rendelkezik, amelyet egy HD képernyő működtet.

Maserati szerint a Ghibli hibrid a terv első lépése, amely az összes új modell elektromos ellátásához is vezet, beleértve a GranTurismo és a GranCabrio elektromos autókat is, amelyek várhatóan 2021-ben érkeznek majd.

Maserati

A Maserati Ghibli Hybrid árképzését illetően még nem tudunk semmit. 

Forrás: maserati.com

Minden vélemény számít:

Ilyen az Ázsiai Tuk-tuk verseny – komoly kihívás és adrenalin löket, káprázatos tájakon!

Itt az olasz Maffia igaz történetének új filmelőzetese – ‘The Traitor’ (Az első áruló)