in

A 2000 lóerős, teljesen elektromos Lotus Evija gyártása hónapokat késik

©Lotus Cars

A Lotus elkápráztatott minket, amikor bejelentette az Evija-ról híreket. Még ennél is érdekesebb hír volt, hogy már elővételben, mind a 130 darab Lotus Evija elkelt.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a kisebb versenytársak, mint a brit gyártású Apex AP-0, már bejelentették megjelenésüket az elektromos autó piacán, nem is akármilyen járművekkel.

©Lotus Cars

Most azonban rossz hírekkel kell szolgálnunk azoknak, akik rajongói a Lotus márkának és a 130 tulajdonosnak, akik elővételben vásárolták meg az elektromos sportautót. 

A 2000 kW-os akkumulátorral és két, összesen 1,973 lóerővel és 1,253 Nm nyomatékkal kombinált villanymotorral együtt az elektromos hiperkocsi a világ legnagyobb teljesítményű autója lesz. 

A marketing úgy tűnt, hogy megfelelően működik, mert a Lotus eladta az összes 2020-as Evija modelljét, annak ellenére, hogy több mint 2 millió dollárba került darabja.

Eredetileg az első Lotus Evija modellek szállítását az év későbbi szakaszában tervezték megkezdeni. 

©Lotus Cars

Az Autocar magazin jelentése szerint a megrendelést igénybe vevőknek egy kicsit tovább kell várniuk, hogy a különleges elektromos autó kormánya mögé kerüljenek, mivel a tervezettnél később érkezik meg. 

A globális világjárvány okozta zavar miatt a Lotus Evija most öt hónappal később érkezik, a tervek szerint, vagyis 2021 közepére várható.

©Lotus Cars

Phil Popham, a Lotus főnöke elmagyarázta, hogy az utazási korlátozások és karanténok megakadályozták a Lotus-t négy Evija prototípusának tesztelésében az egész világon, amelyből meg tudják, hogyan viselkednek az alkatrészek extrém körülmények között. 

Ezért a Lotusnak nem maradt más választása, mint hogy késleltesse a gyártást annak biztosítása érdekében, hogy a hiperkocsi megfeleljen az elvárásoknak. 

Forrás: autocar.co.uk | Lotus Cars

Minden vélemény számít:

Itt a Batman első hivatalos filmelőzetese Robert Pattinsonnal!

A Warner Bros. egy utolsó ‘Tenet’ filmelőzetest mutat be a premier előtt