in

A 10 leghasznosabb WordPress bővítmény 2020-ban

Ezer és ezer mondat hangzott már el a WordPress hasznosságáról, azonban a kiegészítőjeként szolgáló bővítményekről méltatlanul kevés szó esik.

Pedig felhasználhatóságuk igen sokoldalú: támogatnak a SEO terén, biztonságosabbá teszik a weboldalt, megállítják a spamet vagy éppen az űrlapküldésben dolgoznak a kezünk alá.

Következzen az idei év 10 leghasznosabb WordPress bővítményének listája.

1. MobileMonkey WP-Chatbot

A bővítmény hatékonyan kapcsolja össze a vállalkozásod a Facebook Messenger 1,3 milliárdos felhasználótáborával. A WP-Chatbot nemcsak praktikus, de a látogatók elköteleződését is növeli, hiszen tökéletesen alkalmazható online ügyfélszolgálatként.

2. Yoast SEO

Kétségtelen tény, hogy Dunát lehetne rekeszteni a piacon található WordPress SEO bővítményekkel, azonban ezek közül messze kiemelkedik a Yoast-féle alkalmazás. A bővítmény ugyanis ajánlásokat is ad arra nézve, hogyan lehet egy adott bejegyzést felhasználó- és keresőbaráttá tenni. Elemzi a kulcsszó hatékonyságát, a metaadatokat és a tartalom olvashatóságát.

3. Jetpack

A WordPress bővítmények svájci bicskája, amolyan minden egyben alkalmazás. A Jetpack számos hasznos funkciót ölel fel: gondoskodik a weboldalad biztonságáról, teljesítményéről, elősegíti a forgalomnövekedést, gondoskodik a feltöltött képek optimalizálásáról – hogy csak a legnépszerűbbeket említsem.

4. Akismet Anti-Spam

A bővítmény a WordPress telepítésével azonnal látható lesz, mindössze be kell kapcsolnod, ha használni szeretnéd. (Ami erősen ajánlott, hiszen hatékonyan és észrevétlenül végzi a munkáját a háttérben úgy, hogy szinte észre sem venni.) Meglepő hatékonysággal csípi el a spam hozzászólásokat, melyek további sorsáról (átengeded, kukázod vagy spamnek jelölöd) te dönthetsz.

5. WooCommerce

Nem létezik WordPress alapokon futó online áruház WooCommerce nélkül. A bővítmény az évek során az első számú e-kereskedelmi alkalmazássá lépett elő, amin nincs is semmi csodálkoznivaló, hiszen óriási tudással bír: színek, méretek variálhatósága, készletkezelés, elektronikus értesítés az ügyfélnek, illetve egy sor más elengedhetetlen funkció.

6. Wordfence

Rengeteg webgazda csak azután veszi komolyan az általa kezelt oldal biztonságát, míg egyszer fel nem törik. Egyetlen bővítmény telepítésével valós idejű biztonsági felügyeletet kapsz a hackerek ellen, továbbá tűzfalvédelmi, kártevő-ellenőrzési és bejelentkezés biztonsági szolgáltatásokat is elérhetsz.

7. Google XML webhelytérkép

A bővítmény gondoskodik róla, hogy WordPress oldaladat az összes nagy keresőmotor indexelje, így a publikálásokat követően nem szükséges értesítened a keresőmotorokat a friss tartalomról.

8. WPForms

Űrlapok és formanyomtatványok szerkesztésében és kezelésében a WPForms bővítmény verhetetlen. A plugin ingyenes és díjköteles változatban is elérhető.

9. MonsterInsights

Az alkalmazás a Google Analytics integrálásában nyújt hatékony segítséget: telepítésével a WordPress vezérlőpultján láthatod a követőprogram adatait.

10. Redirection

A munka során gyakran előfordul, hogy egy oldalt vagy egy bejegyzést törölni kell, illetve permalinkjét meg kell változtatni. Ha erről a keresők nem kapnak külön értesítést, a régi URL címet nem fogják megtalálni az oldaladon, és hibát fognak jelezni.

A Redirection bővítmény megfelelően kezeli az összes 301-es átirányítást és 404-es hibát a weboldaladon, miközben naplózza a háttérben tett intézkedéseket, így azokat bármikor ellenőrizheted.

 

Minden vélemény számít:

A Csillagok háborúja idővonala – avagy ebben a sorrendben nézd meg a Star Wars filmeket!

Space Force filmelőzetes: Steve Carell az új Netflix sorozat főszereplője