in

9 probléma és megoldás, amivel egy jól öltözött férfi szembesülhet

A ruha teszi az embert, a szépségért meg kell szenvedni – az ilyen közhelyek puffogtatásán túl az eleganciának valóban megvannak a maga hátulütői. Kár lenne azonban emiatt kerülnöd a jólöltözöttséget, hiszen néhány praktikus tanáccsal ezek orvosolhatók. Mutatjuk hogyan:

1. Nyakörv

Kezdjük a zakónál. Valószínűleg a túl magas nyakú ing, vagy a nem megfelelően szabott zakó okozza az úgynevezett nyakörv jelenséget. Ez akkor áll elő, amikor az ing nyakának felső része kilóg a zakó gallérja alól, így egy karimát, nyakörvet képez.

Megoldás: Mindig méret után készült öltönyt viselj. Az egyenesen rád szabott öltözet minden testhelyzetben (állásnál, ülésnél, lehajolásnál) passzolni fog.

2. Repülő inggallér

Ezzel a fiaskóval akkor találkozhatsz, ha az inged gallérja nem simul a mellkasodhoz, eltart onnan. Ez különösen akkor lehet kellemetlen, ha nyakkendőt is viselsz, aminek így lesz egy amolyan akasztófakötél hatása.

Megoldás: Viselést megelőzően mindig vasald át jól az ingedet, különös figyelemmel a gallérra.

3. A második inggomb problémája

Egyes ingeken képtelenek a gyártók eltalálni a helyes gombhelyzetet. Ha épp nem viselsz nyakkendőt, kissé viccesen festhetsz a jelenlévők előtt. Mi a probléma? Ha túl magas, olyan, mintha végiggombolt ingben feszengenél, ha túl alacsony, akkor meg Travoltának fognak nézni a Szombat esti lázból. Tehát vagy roppant konzervatívnak, vagy parti arcnak tűnsz.

Megoldás: Ragaszkodj azokhoz a márkákhoz, ahol a tervezők megfelelő helyre teszik a gombokat, és vásárláskor mindig használd a próbafülkét.

4. A díszzsebkendő

A legtöbb férfi nem visel díszzsebkendőt, és lássuk be, nem indok nélkül. A kiegészítő ugyanis egy valamire nem alkalmas, hogy a nap végéig megálljon a helyén. Kiesik, összegyűrődik, vagy egyszerűen csak becsúszik a zakó zsebébe, hogy semmi ne látszódjon belőle.

Megoldás: Próbálj meg ideális mérető díszzsebkendőt választani, ami kitölti a zakód zsebét. Legrosszabb esetben időnként tekint rá, hogy megfelelően áll-e még.

5. Az ujjhosszúság nehézségei

Internetes fórumokon az egyik legtöbbet elhangzott kérdés, hogy meddig lóghat ki az ingujj a zakó alól. Az etikett szerint 0,5-1 cm hosszúságig. Ez rendben van, amíg nincs több zakód és inged más-más ujjhosszúsággal.

Megoldás: Megint csak elmondható, hogy ragaszkodj a megszokott márkához, és a vásárláskor legyél pontosan tisztában a méreteiddel.

6. A nyakkendő hossza

Az etikett szerint a nyakkendő csúcsának éppen rá kell lógnia az övedre. Megkötheted előre is, ám mi van akkor, ha egy nagyobb derékhosszal rendelkező nadrágot veszel fel?

Megoldás: A nyakkendőt kösd meg úgy, hogy az elülső része megfeleljen az előírásoknak. A hátsó szárat – ami úgysem látszódik – nyugodtan tűrd be a nadrágba.

7. Nyakkendőtű

Kifejezetten elegáns viselet, a probléma mindössze annyi vele, hogy – tisztelet a kivételnek – mindenki rosszul viseli. Hova kell kerülnie a nyakkendőtűnek?

Megoldás: Az általános szabály azt mondja, hogy a nyakkendőtű az inged harmadik és negyedik gombja közé kerüljön.

8. A nadrágzsebek kitömése

A legelegánsabb öltönynadrágot is elcsúfíthatja egy kidudorodó vastag pénztárca. Miért? Egyrészt borzasztó esztétikátlan, másrészt megváltozik a nadrág esése.

Megoldás: A nadrágod első- és farzsebe helyett használd inkább a kabátod és zakód belső zsebét.

9. A nadrágszár hossza

Ideális esetben hátul rálóg kissé a cipő sarkára, elöl pedig megtörve hull a cipő nyelvének tetejére. Ezt a nadrághosszt féltörésnek is hívják.

Megoldás: Mint annyiszor, itt is elmondható, hogy a tökéletes megoldás a méretre készült nadrág.

Minden vélemény számít:

4 keveset ugató, csendes kutyafajta

8 tudományosan igazolt tény a személyes vonzerőd növelésére