8 tudományosan igazolt tény a személyes vonzerőd növelésére

Ha beismerjük, ha nem, a legtöbb ember szeretne vonzóbb lenni. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen a kellemes megjelenésű emberek jobban érvényesülnek, nagyobb figyelmet kapnak, és úgy általában könnyebben boldogulnak a hétköznapokban.

De mi van, ha nem áldott meg a sors Alain Delon fizimiskával? Semmi gond, a tudomány a segítségedre siet.

A Men’s Health és az IFLScience részletekbe menő kutatásának köszönhetően az alábbiakban következzen 8 tudományosan megalapozott tény a férfi vonzerő növelésére.

1. Növessz szakállat

Az Új-Dél-Walesi Egyetem közelmúltban megjelent tanulmánya rámutat, hogy a nők számára legvonzóbb férfiak egytől egyig szakállat viselnek. Az arcszőrzet nemcsak az érettséggel és a férfiassággal, de a dominanciával és a magabiztossággal is összefüggésben áll. A legvonzóbb szakáll a közepes hosszúságú – állapítja meg Barnaby J. Dixson és Robert C. Brooks a tanulmány szerzői.

2. Viselj napszemüveget

Talán furcsán hangzik, de igaz: a napszemüveg nagymértékben hozzájárul a személyes vonzerőd emeléséhez. Vanessa Brown, a Nottingham Trent Egyetem előadója szerint a napszemüveg titokzatossá teszi a férfit, a titokzatosság pedig roppant szexi.

A szem hatalmas információforrást és ugyanekkora sebezhetőséget is hordoz magában. Továbbá a napszemüveg eltakarja, kiegyensúlyozza az arc aszimmetriáját.

3. Hord fenn az orrodat

No, nem arra gondolok, hogy legyél beképzelt. Egy tanulmány szerint (Evolúció alapú kutatás az arc vonzósága kapcsán) a nők férfiasabbnak látják az erős állkapoccsal és jellegzetes arccsonttal rendelkező férfiakat. Ez egy evolúciós hagyaték, ami magas tesztoszteronszintről és kiemelkedő férfiasságról árulkodik. Ezért járj büszke tartással: szegd fel a fejed, így állad és arccsontod nagyobb hangsúlyt kap.

4. Legyél önzetlen és segítőkész

Két egyetem (Guelphi és Nipissing) összesen 800 embert kérdezett meg annak kapcsán, hogy mennyire találják vonzónak az önzetlen, segítőkész embereket.

Az eredmény talán nem meglepő: a nők számára döntő többségben szimpatikusabbak azok a férfiak, akik képesek időnként maguk elé helyezni másokat.

5. Használj extrovertált testtartást

Az Egyesült Királyság kutatói arra keresték a választ, hogy vajon a testhelyzet összefüggésben áll-e az emberi kapcsolatokkal, egészen pontosan a vonzalommal. A tanulmány arra jutott, hogy a nyitott testhelyzet (lábak és karok) kellemesebb benyomást gyakorol a beszélgetőpartnerre, mint a zárt.

6. Légy büszke

A British Columbia egy 2011-ben készült kutatása megállapította, hogy a legvonzóbb test- és arckifejezés a büszkeség és a bosszúság, a legkevésbé vonzó pedig a boldogság. Rendben, elég elkeserítő, hogy kifejezetten taszít minket mások boldogsága, de ez van. Ha tehát vonzónak szeretnél tűnni, beszélj büszkén a nőkkel, és legyen rajtad némi általános bosszúság a világ iránt.

7. Ne siess sehova

R. Don Steele, a Testbeszéd titkai című kötet szerzője azt írja, hogy a magabiztos, határozott emberek sosem sietnek.

Idejüket precízen osztják be, időben elindulnak, nem várakoztatnak meg senkit. Ettől úriemberek. Ez a látszat pedig a járásukra is kiül: testbeszédük nyugodtságról és harmóniáról árulkodik.

8. Figyelj a fogaidra

A Leedsi Egyetem, valamint a Közép-Lancashirei Egyetem közös kutatásában aláhúzza, hogy a szép fogak döntő fontosságúak a személyes vonzerő szempontjából. A kutatás a páva farktollához hasonlítja az emberi fogat. A vonzó mosoly érdekében tehát tegyél meg mindent a szép és egészséges fogakért.

 

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?