in

7 pozitív vezetői tulajdonság, 3 vezetői típus és 3 idézet a jó vezetőről!

Egy jó vezető nem csupán a fizetések nagyságáról dönt, de képes a beosztottjait is eredményekre sarkallni, erősségeiket kidomborítani. Nézzük, mik azok a tulajdonságok, amik miatt egy főnökből vezető válik.

1. Önmotiváció

A tökéletes vezetőnek megvan az a képessége, hogy munkatársain túl magából is kihozza a maximumot annak érdekében, hogy csapatával együtt ő maga is sikeressé és eredményessé váljon.

2. Pozitív hozzáállás

A pozitív életszemlélet ragadós, ösztönöz és tettekre késztet, sőt az eredményesség érdekében formálja mások gondolkodásmódját is.

3. Érzelmi stabilitás

A stressz és kiábrándultság gyakorta kéz a kézben járnak a főnöki pozícióval. Az optimális vezető azonban nem engedi meg magának, hogy az érzelmei vezéreljék a döntései során.

4. Önbizalom

A beosztottak sokkal nagyobb hittel fordulnak egy vezető felé, ha a szavak mögött önbizalmat is látnak.

5. Elhivatottság

A vezetőknek gyakran kell húsbavágó döntéseket hozniuk, és néhány ezek közül kifejezetten kritikus gondolkodást igényel. Ennek ellenére egy jó vezető elhivatottan és magabiztosan ragaszkodik a döntéséhez, nem tükröz magából bizonytalanságot.

6. Felelős, de nem tévedhetetlen

A kitűnő vezető nem egyenlő a tévedhetetlen főnökkel. Minden ember követhet el hibákat, ám a kérdés az, hogy képes-e ezeket beismerni és felelősséget vállalni értük.

7. Szenvedély

A szenvedély hajtóereje a kifejeződés, a tettvágy és az energia. A jó vezető nem csupán elvégzi a feladatát, de szenvedéllyel érdeklődik is iránta.

A vezető három meghatározó típusa

Természetesen a személyiségét egyik főnök sem rejtheti el a munkája során, így ahány munkahelyi vezető, annyi stílus. Az irányítás módszere alapján azonban négy jól elkülöníthető típusról beszélhetünk.

Autokratikus vezetés: Az irányítás olyan formája, ahol a döntéseket egyedül a vezető hozza meg, csapata felvetései, meglátásai figyelmen kívül maradnak. Az alkalmazottak többnyire nem érzik a partnerséget és a kollegiális viszonyt a munkahelyi vezetővel.

Demokratikus vezetés: Egy döntés meghozatalakor, egy projekt indításakor a vezető minden esetben kikéri a munkatársak véleményét. A döntés természetesen minden esetben a vezetőé, de alapjául a csapata nézőpontja, a munkatársak egyéni képessége szolgál.

Laissez-Faire vezetés: Az úgynevezett ráhagyásos vagy „hadd tegyék” vezetési forma leginkább az alkalmazottakba vetett maximális bizalomra épít, azaz annak a képességnek a feltételezésére, hogy a munkatársak képesek nehéz helyzetben is önállóan dönteni. Leginkább startup vállalkozások alapítóira jellemző ez a vezetői típus.

Minden idők leginspirálóbb idézetei a jó vezetőről magyarázattal

  1. „A vezetés cselekvés, nem pozíció.” – Donald McGanon.
    Az igazi vezető nem csupán beül a bársonyszékbe, de példát is mutat beosztottaknak.
  2. „A rossz tanár beszél róla, a jó tanár elmagyarázza, az igazán jó tanár bemutatja, a kitűnő tanár pedig inspirál.” – William Arthur Ward.
    Egy csapat útmutatást, tanulást és motivációt vár a vezetőjétől.
  3. „Egy vezető akkor a legeredményesebb, ha az emberei alig tudnak a létezéséről, de a munkahelyi célok és feladatok mégis teljesülnek.” – Lao Tzu.

Az igazán kitűnő vezető a háttérből irányít és inspirál, miközben a csapata elhivatottan teszi a dolgát.

A jó munkahelyi vezető tehát motivál, csapata tagjaiból kihozza a lehető legtöbbet, miközben ő maga is elhivatott a munkája, munkaadója iránt. Döntéseiben határozott, de erénye nem a tévedhetetlenség, hanem a hibák beismerése és a felelősség vállalása.

Minden vélemény számít:

Megérkezett a Marvel Stúdió ’WandaVision’ sorozat első filmelőzetese!

A VW Group eladja a Bugattit a horvát elektromos autó gyártónak?