in

7 ok, amiért Tenerife nem hiányozhat a bakancslistádról

A káprázatos strandok, a lenyűgöző természet, Spanyolország legmagasabb vulkánja Tenerifét kétségtelenül Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává emeli. Összeszedtünk 7 olyan látnivalót a szigeten, ami miatt Tenerifének egyszerűen szerepelnie kell a bakancslistádon.

1. Teide Nemzeti Park

A sziget közepén 2000 méteres magasságban elterülő Teide Nemzeti Park Európa-szerte az egyik legnépszerűbb természetvédelmi terület. Az évi 3 millió turistát csalogató látványosság egyedülálló keletkezés mítosszal rendelkezik.

A Kanári-szigetek őslakosai, a guancsok úgy vélik, hogy a Teide-vulkánban valamikor régen egy gonosz király, Guayota élt. Guayota egy napon elrabolta, és a vulkán mélyére vitte Magec-et, a fény és a Nap istenét. A világ sötétségbe borult ezután, az emberek megrémültek. Az őslakosok kétségbeesésükben a hatalmas Achamánhoz, azaz a főistenhez fordultak segítségért, aki végül kiszabadította Magec istent, és helyette Guayotát zárta a vulkán mélyére.

2. La Laguna


A Tenerife északi
részén húzódó San Cristobal de la Laguna városát az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

A 15. századi templomok és a történelmi épületek tökéletes helyszínül szolgálnak egy romantikus sétához. A gyalogos ösvényeken megfáradt túrázók feltöltődést nyerhetnek a térségre olyannyira jellemző számtalan tapas bár egyikében.

3. Playa Jardin

A Puerto de la Cruz festői szépségű strandjáról a Kanári-szigeteki művész, César Manrique is dicshimnuszokat zengett. A pálmafák és botanikus kertek által ölelt hosszan elnyúló, fekete színű vulkáni homokkal borított tengerpart szépségének kifejezésére nehéz szavakat találni.

Egyesek szerint, ha valakinek egyetlen helyszín felkeresésére van csak ideje Tenerifén, akkor az a Playa Jardin legyen.

4. Vadon élő bálnák megtekintése

Turisták között nagy népszerűségnek örvendenek a különböző bálnás kalandok, melyek a vadon élő uszonyosok felkeresésére, fotózására, videózására irányulnak. A látogatóknak sokszor az az érzése, mintha az állatok egyenesen nekik produkálnák magukat: eltűnnek, majd kiugranak a fodros hullámokból, követik a hajót, fröcskölve csapják a vizet.

Ezek a határok és korlátok nélküli állatok egy pillanatra eszünkbe juttatják a nyílt tengerek és óceánok ijesztő végtelenségét.

5. Az óriás sziklák

A nyugati part 300 és 600 méter közötti magasságig nyúló sziklái őrként strázsálnak az Atlanti-óceán felé fordítva arcukat. A sziklák olyan közkedveltségnek örvendenek, hogy a közelmúltban Tenerife kiemelt látnivalói közé választották.

6. Az Anaga-hegység

A lélegzetelállító természeti képződmény szinte egész Tenerifén keresztül húzódik. Szépsége és turistacsalogató mivolta ellenére az Anaga-hegység nagy része mind a mai napig felderítetlen tájnak számít.

A keskeny, hegyi ösvényeken vezető utak káprázatos babérlombú fák között vezetnek, ahol mindig fel kell készülni az éghajlat kiszámíthatatlanságára: a ködbe burkolódzó hegycsúcsokra vagy a hirtelen, minden előjel nélkül eleredő esőre.

7. Garachico

A sziget északkeleti területét elfoglaló Garachico nagyobb részét kanári fenyők és vulkanikus kőzetek uralják, melyek élesen választják el a történelmi várost az érintetlen vadontól. Garachico egy különleges hely Tenerifén, ahol a fekete homokos strandok, a jacht kikötő és a banán mezők tökéletes harmóniában megférnek egymás mellett.

El Caletón, a természet képezte úszómedence közkedvelt úti cél a Garachocot felkereső kirándulók között.

Minden vélemény számít:

31 ezer méteres zuhanást bírt ki a kínaiak okostelefonja

Honnan tudhatod biztosan, hogy elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal, munkahelyeddel?