in

5 pozitív személyiségjegy, amelyek segíthetnek a jó állás megszerzésében!

Ha munkára jelentkezel, a szakmai siker és az ipari tapasztalat csak egy része annak, amit az állásinterjú készítője látni akar. Nehéz megmondani elsőre, de sokszor fontosabbak a munka tényleges megkezdése szempontjából, azok a személyiségi vonások, amelyek a céghez való megfelelőséget teszik lehetővé.

EZT IS OLVASD EL: Mit viselj és hogyan légy sokkal magabiztosabb az állásinterjún?

A munkáltatók szeretnék tudni, hogy képesítést szereztél-e egy adott pozícióra, de ugyanakkor azt is szeretnék látni, hogy személyiséged jellemvonásai illeszkednek-e a vállalati kultúrához. 

Alapvető fontosságú annak ismerete, hogy valakinek megvan a tapasztalata és képessége, hogy sikeres legyen egy munkában, de ha két jelölt hasonló képességekkel rendelkezik, akkor gyakran a személyiségjegyek és a hozzáállás dönt.

Általában a munkáltatók a munkavállalókban a megbízhatóságot, pozitív hozzáállást, a rugalmasságot és a hatékony kommunikációs szakembert keresik, akik más személyiségű dolgozókkal is jól tudnak együttműködni.

Íme néhány a pozitív személyiségjegyek közül, amelyek segítségével megszerezheted az álom állásodat, amire mindig is vágytál:

  1. Többszörös feladatvégző

Az alkalmazottakat ritkán alkalmazzák egyetlen feladat elvégzésére. Különösen egy kis üzleti környezetben a vállalatoknak olyan emberekre van szükségük, akik hajlandóak kilépni a szerepükből és megtesznek minden, ami szükséges, hogy jól működjön a vállalkozás.

Egy kisvállalkozásnak olyan emberekre van szüksége, akik nemcsak hogy elviselik a káoszt, de kezelik is azt és boldogulnak benne.

  1. Stratéga

Minden vállalkozásnak szüksége van egy stratégiai gondolkodóra, így ezzel a személyiség jeggyel tutira nem lősz mellé, ha szeretnéd megszerezni az állást.

A cégvezetők általában olyan valakit akarnak, aki képes azonosítani a hosszú távú célokat és megfelelően alkalmazni azokat. Rendkívül fontos annak bemutatása, hogy nemcsak jövőképed van, hanem terved is van hozzá.

  1. Döntéshozó

Azok az emberek, akik képesek megítélni saját döntésüket és határozott intézkedéseket hoznak, minden társaság számára értékesek. Az üzleti vezetőket nem lehet bevonni minden kisebb döntésbe, ezért olyan jelöltet keresnek, aki nem fél, hogy meghúzza a “ravaszt”, ha döntéshozásról van szó.

A cselekvés képessége és az eredményért való felelősségvállalás mindenki számára nélkülözhetetlen, ha idővel vezetői pozícióra vágyik, ezt tarts mindig szem előtt.

  1. Megfontolt személyiség

A megfontolt személyiségjegyű alkalmazottak általában kockázatkerülők, de néha szükség van ilyen emberekre is, hogy biztosítsák a stabilitást és hogy megakadályozzák, hogy a vállalkozás túl sokat vállaljon.

  1. Csapatjátékos

A legtöbb munkahely valamilyen együttműködést igényel a vezetőséggel, a kollégákkal, egy ügyfél-csoporttal, vagy akár külső vállalkozókkal is alkalmanként. A másokkal kellemesen és hatékonyan működő képesség szinte minden munka kulcsfontosságú része.

A munkáltatók értékelik azokat a jelölteket, akik elég rugalmasak ahhoz, hogy jól meg tudnak birkózni a különféle személyiségekkel és munkamódokkal. A csapatban végzett munkákra vonatkozó példáknak szerepelniük kell minden álláskereső önéletrajzában.

Minden vélemény számít:

Hivatalos: Vettel 2020 végén távozik a Ferrari Forma 1 csapatából!

Különleges vizuális túra a Föld legszebb kanyonjairól