in

5 film híresség, akik megfelelő időben voltak a megfelelő helyen a karrierjük kezdetén

A világ minden részén milliók készülnek fel minden évben a filmszínészi karrier sikereire, ám nagyon kevésnek sikerül belőle meg is élni, a világhírnévről nem is beszélve. 

Az egyik filmszínészi sors nagyban különbözik a másiktól, de a legtöbb esetben nem csak a tehetség, hanem a szerencse is közrejátszott a film karrier kezdetéhez. 

Ez volt a helyzet Harrison Forddal, aki ácsként dolgozott és így találkozott George Lucas-al, de más színészek is hasonló szerencsében részesültek a karrierjük kezdetén

Összeállítottunk egy kisebb listát azokról a filmszínészekről, akik amellett, hogy tehetségesek, a megfelelő helyen voltak a megfelelő időben. 

  1. Johnny Depp

Forrás: https://www.vulture.com/article/nightmare-on-elm-street-behind-scenes-photos.html

Az akkori feleségének, Lori Anne Allisonnak köszönhetően Depp találkozott Nicolas Cage-el, aki arra ösztönözte, hogy próbálja ki szerencséjét színészként. Részt vett a Rémálom az Elm utcában meghallgatásán és nagyon erős érzelmeket váltott ki a rendező lányából, aki álomszerűnek nevezte a fellépését és megjelenését. 

Amikor meglátták Depp szereplését a meghallgatáson, habozás nélkül bíztak benne és a nagy képernyőn megkapta az első szerepét: Glen Lantz volt, a főszereplő barátja.

  1. Danny Trejo

Közismert tény, hogy Trejonak fiatal korában számos problémája volt a hatóságokkal és többször is volt börtönben. Kevésbé ismert tény azonban, hogy a San Quentin börtönben töltött ideje alatt Trejo kifejlesztette egyik szenvedélyét: a bokszot. 

A bokszolás közben a fiataloknak is segített a függőségi problémáik leküzdésében és a kettő kombinációjának köszönhetően eljutott a nagy képernyőre is. Az egyik fiú, akit segített, rávette, hogy találkozzon a Runaway Train felvételein Edward Bunker forgatókönyvíróval, aki emlékezett a bokszoló tehetségére és felajánlotta neki a színészi képzését. A munka során úgy döntött a rendező, hogy támogató szerepet ad neki a filmben.

  1. Steven Seagal

Fiatal korában harcművészeti képzést kapott a kaliforniai Fullertonban, majd Japánba ment, ahol eredetileg angol tanárként dolgozott, de folytatta harcművészeti képzését is. 1985-re, már az Egyesült Államokban koreográfusként dolgozott számos filmjelenetnél. 

Filmkarrierje Michael Ovitz tehetségügynöknek köszönhetően kezdődött, aki évekig a harcművészeti hallgatója volt Steven Seagalnak. Ovitz bemutatta Andrew Davis producernek, akivel végül 1987-ben készítette első filmjét, amely a Nico volt.

  1. Jason Statham

Statham Norfolkban, Angliában nőtt fel. Iskolai évei alatt a futballcsapat része volt, de a sport, amelyben valóban kiváló volt, az a búvárkodás. Profi búvár lett, sőt, nagy bajnokságokon is részt vett és 12 évig a Brit Nemzeti Úszócsapat tagja volt. 

Egy divatügynöknek köszönhetően, aki látta őt edzés közben, Statham belefogott a modelli pályába. Ez idő tájt, meghallgatásra ment Guy Ritchie brit rendező A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső filmjére is, aki karrierjének első szerepét ajánlotta neki. 

  1. Harrison Ford

Harrison Ford számára a dolgok messze nem voltak olyan könnyűek, mint ahogyan ma gondolnánk. Egy darabig próbálkozott a filmszínészi karrierrel, de úgy döntött, hogy feladja és ácsnak megy. 

A dolgok azonban jól alakultak, amikor az ácsmunkáknak köszönhetően George Lucas-al találkozott. Ford egész éjjel Francis Ford Coppola irodájában dolgozott, amikor Lucas megjelent. Már reggel volt, amikor meghallgatta a Csillagok háborújának forgatókönyvét. 

Ford kis szerepet játszott az American Graffiti-ban, Lucas második filmjében, így a rendező felismerte őt és beszélgetni kezdett vele a Star Wars-ról. Egy adott ponton az is felmerült, hogy Ford segítsen nekik a meghallgatásokban. A felolvasások során meglepő módon megkérték, hogy tegyen Ö is egy próbát meghallgatáson. Így kapta meg Han Solo szerepét, a többi pedig már történelem.

Forrás: brightside.me

Minden vélemény számít:

A Greenland filmelőzetese Gerard Butlert becsapódási pályára helyezi egy halálos üstökössel

10 ok, amiből tudni fogod, hogy vállalkozásodnak szüksége van a tartalommarketingre!