in

4+1 tipp a tökéletes szakáll eléréséhez

Ha nem tartozol azon szerencsések közé, akiknek arcszőrzete szög egyenesen és minden területen egyenletesen nő, ennek ellenére szakállat szeretnél, akkor némileg oda kell figyelned magadra. Az alábbiakban következzen néhány praktika a vonzó és férfias arcszőrzet eléréséhez.

1. Figyelj az étrendedre, azaz nem mindegy, mit eszel

Kissé talán meglepő lehet, de bizonyított tény, hogy a szakállad és bevitt ételek minősége között szoros összefüggés van. Persze, dőreség volna annyira leegyszerűsíteni a dolgot, hogy aki koplal, annak fénytelen, töredezett, aki pedig habzsol, annak pompásan csillogó és ápolt arcszőrzete nő. Ennyivel sajnos nem lehet elintézni.

Talán hallottál már róla, hogy a víz, az A-, B-, C- és E-vitaminban gazdag étrend, a folsav, a cink, a magnézium és az omega-3 jótékony hatással bír a hajnövekedésre. Ám nemcsak arra! A fenti vitaminok és nyomelemek a szakállnövekedésre és minőségre is kifejezetten pozitív hatást gyakorolnak.

Az első lépés tehát a szép és egészséges arcszőrzet eléréséhez a vitaminban gazdag táplálkozás, illetve az étrend-kiegészítők (például multivitaminok) alkalmazása.

2. Kerüld el messzire a stresszt

Tipikusan az a tanács, amit könnyebb hangoztatni, mint megtenni. Parancsszóra ugyanis viszonylag kevés ember képes lenyugodni. A modern élet telis-teli van kihívásokkal: helyt kell állnod a munkahelyeden, empatikusnak kell mutatkozni az ügyfelek előtt, kezelni a kisebb-nagyobb összezörrenéseket, fizetni a számlákat és az adót.

Egy modern nagyvárosban ilyen léptékű életvitellel bizony nehéz a buddhista szerzetes nyugalmával szemlélni a körülötted elterülő világot és annak történéseit. Ennek ellenére a helyzet az, hogy a stressz az arcszőrzeteden is meglátszik (ahogyan amúgy még a bőrödön, szemeden, hajadon és a körmödön is). Az egészséges szakáll növesztése és fenntartása érdekében igyekezz kerülni a stressz faktorokat.

3. Ápold az arcod

A szervezetedbe bevitt tápanyagok mellett külsőleg is támogathatod a szakállad növekedését. Használj rendszeresen mélytisztító és bőrápoló szereket a növekedéshez tökéletes környezet kialakításáért. Ha pedig az ábrázatodon megjelent szőrzet már megfelelő hosszúságú, elgondolkodhatsz a szakállolaj, a sampon és a balzsam használatán is.

Szorosan ugyan nem a növekedés serkentéséhez tartozik, de ha már az ápolásnál tartunk: mindig figyelj rá, hogy a szakállad megfelelően ápolt legyen. Használj szakállvágót az egyenletes hosszúság érdekében. Az alsó szakállvonal alatt (hozzávetőleg az ádámcsutkától lejjebb) és a felső szakállvonal felett (nagyjából a pajeszodtól a bajuszvégig) borotváld ki a kósza szőrszálakat.

4. Hagyd nőni

Közkeletű tévedés, hogy a sűrű borotválkozás következtében erősödik a szőrzet. Valójában a hatás csupán optikai. A szőrszál ugyanis a tőnél vastagabb, feljebb pedig elvékonyodik, így levágva olyan hatást kelt, mintha vastagabb lenne. (A szőrzet erőssége sokkal inkább a korral van összefüggésben.)

Ezért hagyd, a természet hadd tegye a dolgát, a folyamatos borotválkozás ugyanis a legkevésbé sincs kihatással a szakállnövekedés sebességére.

+1. Türelem

Róma sem egy nap alatt épült fel, így legyél türelmes. Típus- és körülményfüggő ugyan, de egy dús, markáns és férfias szakáll eléréséhez gyakran 2-3 (vagy még több) hónap is szükséges. Készülj fel arra is, hogy minél hosszabb az arcszőrzeted, annál több törődést fog igényelni. Így nem árt időben jelezni a családtagoknak, hogy az elkövetkező időkben bérelt helyed lesz a fürdőszobában.

Minden vélemény számít:

19 remek férfias stílustipp, amelyekkel garantált az elégedettség

Alapjaiban változtatja meg az internetes böngészést az új Chrome?