in

3 egyszerű nyújtó gyakorlat otthonra, amivel enyhítheted a hátfájást!

A hátfájás még kényelmetlenebbé teheti az otthon töltött időt különösen a világjárvány okozta bent-lét alatt. Ha ez a hátfájós kellemetlenség abból származik, hogy túl sok órát töltesz a kanapén vagy akár az otthoni íróasztalnál ülve jelentkezik, esetleg túlzásba esel az ambiciózus otthoni edzés közben, mindenképpen tenned kel annak érdekében, hogy enyhüljön hátfájás. 

A fizioterapeuta csodákra képes, amikor a testben a dolgok furcsa irányt vesznek, de nem minden esetben tudunk azonnal hozzá fordulni, így érdemes lehet megpróbálni otthoni nyújtó gyakorlatokkal enyhíteni a hasfájást.

EZT IS OLVASD EL: A legjobb izomépítő bicepsz gyakorlatok férfiaknak!

A felső, középső vagy alsó hátfájás akadályozhatja a termelékenységet, az alvást és az általános életminőséget is. Azonban a hátfájásnak számos oka lehet: rossz testtartás, izomgyengeség, ízületi merevség és még súlyosabb gerincproblémák is. De valószínűsíthető, hogy ha nem történt traumás sérülés vagy esemény, amely a fájdalomhoz vezetett, a test helyzetének néhány változtatása és néhány kulcsfontosságú nyújtó gyakorlat segíthet a problémán.

A gerinc körüli izmok nyújtásával elősegítheted a mobilitást és csökkentheted a merevséget és a fájdalmat. Míg a nyújtás segíthet a tünetek enyhítésében, fontos a fájdalom valódi okának, akár a testmeghatározásnak, akár a gyengeségnek, akár a súlyosabb sérülésnek az ismerete.

3 nyújtó gyakorlat, hogy hatékonyan enyhítsd a hátfájást

Térd a mellkashoz

Miközben a hátadon fekszel, mindkét térded tartsd egyenesen kinyújtva. Hajlítsd be az egyik térded és a két kéz-fejeddel öleld át miközben a mellkasodhoz emeled. Tartsd 30 másodpercig ezt a pozíciót, majd ismételd meg ugyanezt a másik lábaddal is.

Ezenkívül megpróbálhatod egyszerre mindkét térdedet a mellkasodhoz emelni, miközben a két kezedet a fejedhez teszed összekulcsolva és felemelve kicsit a fejed. 

Gyermek póz nyújtó gyakorlat

Ez a népszerű jóga gyakorlat csodálatos hatással van a hátad izmaira és ízületeire. Ez a póz ugyanis lehetővé teszi a teljes test relaxációját.

EZT IS OLVASD EL: Jóga alapok férfiaknak – a jóga gyakorlatok típusai és alkalmazásuk

Vedd fel a térdeplő pozíciót, majd ereszkedj négykézlábra. Kezd el lassan behajlítani a térdeidet, miközben a kezedet is kinyújtod, addig amíg rá nem ülsz a sarkaidra vagy legalább is a feneked a lehető legközelebb van a sarkaidhoz.  A fejedet tarts lefelé, miközben ezt a pózt tartod 30 másodpercig, majd lassan ereszkedj vissza négykézlábra. 

Kobra póz nyújtó gyakorlat

Ez a gyakorlat nem mindenki számára lehet könnyű, aki hasfájással küzd, de ha korábban porckorongsérvvel küszködtél talán ez segíthet.

Feküdj a hasadra és kezeiddel óvatosan told fel a tested felső részét, amíg ki nem nyújtod azt kényelmesen. Hagyd, hogy a hasad pihenjen és az alsó hátad megfeszüljön, miközben a kezedre támaszkodsz. 

Minden vélemény számít:

Íme az új Lamborghini Huracán Evo RWD Spyder

Hivatalos: Vettel 2020 végén távozik a Ferrari Forma 1 csapatából!