in

2021 karácsonyára érkezik a Matrix 4! Minden, amit eddig tudunk a Matrix legújabb részéről!

©Warner Bros.

Felkészültél arra, hogy újra visszatérsz a Mátrixba? Lana Wachowski, aki társszerzője és társrendezője a Mátrix úttörő akciófilmnek, jelenleg is dolgozik a sorozat 4. részén. 

És igen, Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is játszik benne a mára már ikonikussá vált szerepekben – Neo és Trinity.

A még mindig cím nélküli Matrix 4-ről szóló részletek továbbra is szűkösek, de a filmnek van egy új premier dátuma, ami jövőre, mégpedig a karácsonyi időszakra tehető. 

Új premier dátuma van a Mátrix 4-nek!

A Matrix 4 gyártásának leállítása után a Korona vírus világjárvány aggodalmak miatt a Warner Bros. Pictures csaknem egy teljes évvel elhalasztotta a film megjelenési dátumát 2021. május 21-től 2022. április 2-ig. 

Azonban bomba-hírként érkezett októberben a nyilatkozat, miszerint a film átkerült a 2021. december 22-re, ami arra utal, hogy a stúdió bízik abban, hogy jól haladnak a film munkálatai.

A 2021 decemberére való áthelyezése a premiernek, azért is volt nagy meglepetés, mivel más Warner Bros. Pictures filmek, köztük a Dune, a Batman és a Shazam 2 is későbbi időpontra kerültek.

A Mátrix 4 egy új stílus

 

Neil Patrick Harris egy korábbi nyilatkozatában azt sugallta, hogy a közelgő film új stílusa eltér elődjei védjegystílusától.

A filmsorozat rajongói számára ez nem biztos, hogy jó hír, de ahogy ismerjük a Wachowskiékat az új stílus nem biztos, hogy aggodalomra adhat okot.

A visszatérő filmszereplők

Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss mellett, több más korábbi Mátrix szereplő is jelentette, hogy  szerepelnek a Mátrix 4-ben is.

Jada Pinkett Smith, aki Niobe-t játszott a Mátrix – Újratöltve és a Mátrix – Forradalmak-ban, tárgyalásokat folytatott és visszatér a Mátrix 4-ben. Pinkett Smith karaktere egy igazi szabadságharcos volt az emberiség gépjei elleni háborúban.

Ugyancsak visszatér az előző Mátrix színész Lambert Wilson is, aki Merovingian szerepét játszotta a Mátrix – Újratöltve és a Mátrix – Forradalmak-ban. 

A Merovingian egy erős program volt, amely egyfajta bűnvezérként szolgált a Mátrixon belül, védelmet nyújtva a száműzött programoknak, hasznos információkat kínálva. 

A visszatérő színészek mellett, olyanok is lesznek sajnos, akiket nem láthatunk a következő részben. Két meghatározó karakter is hiányozni fog a Mátrix 4-ből, Laurence Fishburne és Hugo Weaving sem kapott szerepet, akik Morpheus-t és a gonosz A.I. Smith ügynököt alakították a Mátrixban. 

A Mátrix új szereplői

Több új arc is várhatóan csatlakozik a “Mátrix univerzumhoz” a Mátrix 4-ben, az egyik ilyen a Vasököl (Iron Fist) sztárja Jessica Henwick színésznő is, de olyan színészek is szerepet kaptak, mint  Jonathan Groff, Ellen Hollman, Priyanka Chopra és Neil Patrick Harris.

A Mátrix 4 egyik legkorábban megerősített tagja Yahya Abdul-Mateen II volt, aki a 2018-as Aquaman-ben a fekete mantát alakította. 

Abdul-Mateen II karaktere a Mátrix 4-ben jelenleg ismeretlen, bár a pletykák arra utalnak, hogy úgy jelenik meg a képernyőn, mint egy fiatalabb változata Morpheusnak.

Mátrix 4 gyártási hírek

Néhány hónappal azután, hogy hivatalosan is megerősítették a Mátrix negyedik részét a sorozat gyártói, a Warner Bros. Pictures kiadta a Mátrix 4 akkori premier dátumát, amely 2021 május 21 volt. A megjelenési dátumot később 2022. április 2-re, majd 2021. december 21-re változtatták.

A Mátrix 4 gyártása azzal kezdődött, hogy Lana Wachowski visszatért. Sajnos a másik Wachowski testvér nem vesz részt a Mátrix 4-ben, legalább is nem hivatalosan, de a Warner Bros. szerint a sorozat biztonságban van Lana kezében.

Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss

A Mátrix 4 nem lenne része a Mátrix filmsorozatnak Keanu Reeves nélkül, aki egy hétköznapi hackerből, egy digitális-messiássá alakult át az eredeti trilógiában. Nos, a jó hír, hogy Reeves visszatért, akárcsak a Mátrix másik főszereplője is, Carrie-Anne Moss.

Mindkét karakter sorsa a trilógia végén megpecsételődött, így a folytatáshoz valószínűleg ki kell dolgozniuk egy okos módját annak, hogy Neo és a Trinity története folytatódjon, de ez remélhetőleg nem bizonyul túl nehéz feladatnak, hiszen egy sor miszticizmusra és számos történeti csavarra számíthatunk.

Minden vélemény számít:

A Gmail új logót kap, amely sokkal inkább Google, mit az eddigi boríték logó!

Kína új elektromos autója úgy néz ki, mint a Rolls-Royce és a Tesla szerelemgyereke!