in

12 meglepő dolog, amiért egy idegen országban bármikor letartóztathatnak

Ha az ember nem elég körül tekintő, akkor könnyűszerrel előfordulhat, hogy az álomnyaralás egy csapásra rémálommá változik. Nézzük, melyek azok a helyek, ahol a legtriviálisabbnak vélt apróságokért is börtön jár.

1. Tengeri kagylók gyűjtése és vásárlása Thaiföldön

Orosz turisták csuklóján kattant a bilincs, miután néhány kagylót vásároltak egy helyi szuvenírboltban. A lányokra 2000 dollár bírságot és közel egyéves börtönbüntetést szabtak ki a hatóságok.

2. Halak etetése Thaiföldön

Szintén nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a halak etetésére a délkelet-ázsiai országban, a tiltott tevékenység 1 év szabadságvesztést vonhat maga után.

3. Káromkodás Ausztráliában

100-300 ausztrál dollár, illetve 6 hónap letöltendő börtönbüntetéssel sújtható Queenslandben és Victoriában az, aki nyilvános helyen káromkodik.

4. Rácsatlakozás más Wi-Fi hálózatára Szingapúrban

Érdemes kikapcsolni az Automatikus csatlakozás nyílt Wi-Fi hálózatra opciót a mobilodon, ha Szingapúrban jársz. A helyi törvények szerint a tulajdonos engedélye nélküli csatlakozás hacker támadásnak tekinthető, ami 3 év szabadságvesztéssel büntethető.

5. Azonosító okmányok hiánya Japánban

23 nap elzárással sújtható a felkelő nap országában az a személy, aki rendőri felszólításra a helyszínen nem tudja igazolni magát.

6. Egyes gyógyszerek birtoklása Japánban

Japánban nagyon szigorúak a kábítószerrel kapcsolatos törvények, így érdemes alaposan tájékozódni utazás előtt. Előfordulhat, hogy egyes, ártatlannak tűnő gyógyszerek bizonyos összetevője tiltólistán van.

7. Mák Dubaiban

Egy igazi rémtörténet: egy brit állampolgár még odahaza a Heathrow reptéren, felszállás előtt elfogyasztott egy mákos süteményt. Dubaiban a vámosok 3 szem mákot találtak a ruháján, és kábítószer birtoklásáért 4 év börtönbüntetésre ítélték. A drogtörvények – Japánhoz hasonlóan – jellemzően az összes arab országban meglehetősen szigorúak, és rengeteg élelmiszer, gyógyhatású készítmény szerepel tiltólistán.

8. Evés és ivás Szaúd-Arábiában

Az iszlámok böjtidőszakát minden muszlim országban komolyan veszik, ám Szaúd-Arábiában letartóztatás és kitoloncolás jár azért, ha egy turista nyilvános helyen ételt vagy italt fogyaszt a Ramadán alatt napkelte és napnyugta között.

9. Fájdalomcsillapítók birtoklása az Egyesült Arab Emírségekben

Szintén egy olyan speciális rendelkezés, amelyről érdemes alaposan tájékozódni kiutazás előtt. Az országban ugyanis még az odahaza bevett, ám vérvétellel kimutatható fájdalomcsillapító jelenlét is börtönbüntetést vonhat maga után.

10. Ételt adni a hajléktalanoknak az Egyesült Államokban

Az USA egyes államaiban kizárólag hatósági engedéllyel végezhető jótékonysági szolgáltatás. Ez alól nincs kibúvó, ha egy koldusnak csak egy kiflivéget adsz, már ilyen tevékenységnek minősül, és engedélyköteles.

11. Nyilvános helyen köpködni az Egyesült Államokban

Igencsak meglepődött egy amerikai fiatalember a floridai Lacklandban való tartózkodása alatt. A férfi egy 1944 óta érvényben lévő törvény alapján vizsgálati fogságba került azért, mert nyilvános helyen köpött egyet.

12. Tilos a vízipisztoly birtoklása Kambodzsában újévkor

A játékszer túlzott elterjedése miatt a helyi törvényhozó hatalom úgy döntött, hogy az újévi mulatságokat senki nem ünnepelheti vízipisztollyal. A rendelkezés első esetben csak a játékszer elkobzását írja elő, a visszaeső elkövetők azonban könnyedén a rácsok mögött találhatják magukat.

 

Minden vélemény számít:

Ezekre a dolgokra figyelj, ha lakást szeretnél vásárolni Budapesten

Hasznos tippek egy kutyasétáltató vállalkozás indításához!